Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Azerbaycan lideri İlham Aliyev net konuştu: Ermenistan istese de istemese de…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengezur koridoruna ilişkin, “Ermenistan istese de istemese de hayata geçireceğiz. İsterse daha kolay çözeriz, istemezse zorla çözeriz.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Azerbaycan arasındaki bağlantıyı oluşturacak ve böylelikle Türkiye ile Türk dünyası arasında da bir kara bağlantısı sağlayacak Zengezur koridoruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet televizyonuna konuşan Aliyev, koridorun oluşturulmasının Azerbaycan‘ın ulusal, tarihi ve gelecekteki çıkarlarıyla tam olarak örtüştüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

Ermenistan istese de istemese de Zengezur koridorunu hayata geçireceğiz. İsterse daha kolay çözeriz, istemezse zorla çözeriz.

Savaştan önce ve savaş sırasında ‘toprağımızı gönüllü olarak terk etmelisiniz yoksa sizi zorla çıkaracağız.’ demiştik. Öyle de oldu.

Zengezur koridorunun kaderi de aynı olacak. Bizim asıl rakibimiz zamandır. Çünkü demiryolunun çekilmesi zaman istiyor.”

İlgili Haber:  'Kars-Iğdır ve Nahçıvan' Hattı 100 yıl sonra yeniden şekilleniyor

ZENGEZUR KORİDORU NEDEN ÖNEMLİ?

Zengezur koridoru, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Azerbaycan ana karasının irtibatını sağlıyor.

Bu anlaşmaya kadar iki Azerbaycan toprağının bağlantısı, arada Ermeni bölgesi olduğu için kopuktu.

Bu irtibatın kurulması, Türkiye’nin Azerbaycan’a ve oradan da Orta Asya’ya doğrudan erişimi açısından da hayati önem taşıyor.

Çünkü Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya’ya karayolu taşımacılığı için ya Gürcistan ya da İran güzergahını kullanmak mecburiyetindeydi.

10 Kasım’da varılan anlaşmaya göre, Ermeni bölgesi yine var ama Nahçıvan’dan Azerbaycan’a bir kara ulaşım yolu açılacak.