Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer’den Turizm Haftası mesajı

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Turizm Birliği Başkanı Halit Özer,  15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Oteller ve Lokantalar

Turizm Haftası’nın Türkiye’de her yıl kutladığına ve son 15 yıldır Kars‘ta da çeşitlik etkinlikler ve programlar yapıldığına dikkat çeken Halit Özer, ancak Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır kutlamaların yapılamadığını hatırlattı.

Başkan Özer mesajında ardından şu ifadeleri kullandı;

“Tüm heyecan ve özverili çalışmalarımız ile umut ediyoruz ki salgın sonrası hayatın normalleşmesiyle birlikte, Turizm Haftasını tekrar coşku ile kutlayacağız.

Bu sebeple başta Kars turizmine emek veren gerçek kahramanlar, öz verili esnaflarımız, sektör çalışanları ve temsilcilerimiz Oda Başkanlarımız, İdari ve Mülki amirlerimizin, turizm haftasını kutlar, tüm halkımıza esenlikler dilerim. Turizm gülen yüz ve içtenlikle büyür, samimiyet ile gelişir.”

‘TURİZM HAFTASI’NIN TARİHÇESİ

‘Turizm Haftası’ etkinlik programı, 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır.

1983 yılından itibaren olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

Ancak; önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir.

Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda Bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve eldeki değerlere sahip çıkma konusunda vatandaşlar bilinçlendirilmektedir.