Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SERKA tarih verdi: Ebul Menuçehr Cami ibadete açılıyor!

Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan Ani Ören Yeri’ndeki Ebul Menuçehr Cami’nin, Ani’nin fethinin 957. yıldönümü olan 16 Ağustos 2021’e kadar tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor. 

Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Antik Kenti’ndeki Ebul Menuçehr Cami’nin, restore edilerek ibadete açılması için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında 22 Haziran 2020 tarihinde bir protokol imzalanmıştı.
Serhat Kalkınma Ajansından (SERKA) yapılan son açıklamada; Ebul Menuçehr Cami‘nin restorasyon işlemlerinin, Ani’nin fethinin 957. yıldönümü olan 16 Ağustos 2021’e kadar tamamlanacağı ve caminin ibadete açılacağı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; 

Serhat Kalkınma Ajansı’nın Camii’nin kapı, pencere, minber, mihrabının yapılması, altının halı ile döşenmesi, ezan okunması ve gerekli donanımların tesis edilmesi için 15.04.2021 tarihinde gerçekleştirdiği ihale sonuçlandırılarak, yüklenici Abdurrahman Alınak ile Serhat Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalanmıştır.

Belirtilen işlerin Ani’nin fethinin 957. yıldönümü olan 16 Ağustos 2021’e kadar tamamlanarak Camii’nin ibadete açılması planlanmaktadır.”