Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tam kapanmaya geçiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü sabah saat 05.00’e kadar ‘tam kapanmaya’ geçildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı‘nın ardından kameraların karşısına geçerek yeni kısıtlama kararlarını açıkladı.

Avrupa‘nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00′e kadar ‘tam kapanmaya’ geçildiğini duyurdu.

İşte Erdoğan’ın yeni kısıtlama kararlarına ilişkin açıklamalarından satırbaşları;

29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.

“ŞEHİRLERARASI SEYAHATLERİN TAMAMI İZNE TABİ OLACAKTIR”

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

Kamu kurumundaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirecektir.

“EĞİTİMDE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK SINAVLAR ERTELENECEK”

Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

Tarım sektörlerinde çalışanların faaliyetlerini gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

“KURALLAR EN SIKI ŞEKİLDE UYGULANACAK KESİNLİKLE TAVİZ VERİLMEYECEK”

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Bu sürecin hedeflediğimiz şekilde sonuç verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, kesinlikle taviz verilmeyecektir.”