Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valiliği duyurdu: İkinci bir emre kadar yasak!

Kars’ta hayvan pazarlarının faaliyetleri, ikinci bir emre kadar durduruldu.

Kars'ta hayvan pazarlarının faaliyetleri,

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 27 Nisan 2021 Salı günü Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Toplantıda; vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanların, virüsün bulaşma riskini daha da arttırdığı üzerinde durularak, ikinci bir emre kadar hayvan pazarlarının faaliyetlerinin durdurulması kararlaştırıldı.

Kararda şu ifadeler yer aldı;

  1. İnsan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına/azaltılmasına yönelik olarak; ilimiz genelinde bulunan hayvan pazarlarının (hayvan satış yerlerinin/alanlarının) faaliyetlerine ikinci bir emre kadar; ara verilmesine, söz konusu alanlara hayvan girişlerine kesinlikle müsaade edilmemesine,
  2. Yukarıda belirtilen ve daha önceki alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına uymayanlar veya aykırı hareket edenlerin, takip ve denetiminin genel kolluk kuvvetleri (İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birim ve birlikleri), yerel yönetimler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca (İl/Mahalle Salgın Denetim Ekipleri) koordineli bir şekilde yapılmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyetlere neden olunmamasına,
  3.  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararları ihlallerde her ihlalde ayrı ayrı olmak üzere;
    • Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 860,00 TL ile 3.469,00 TL arasında,
    • Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 427,00 TL, idari para cezası uygulanmasına,
    • Konusu suç teşkil eden davranışların; Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.