Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valiliği duyurdu: ‘Tam kapanma’ sürecine ilişkin yeni kararlar

Kars İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla ‘tam kapanma’ sürecinde zincir marketlerin ayakkabı, kırtasiye, zücaciye ve giyecek satışı yapmasını yasakladı. Ayrıca büyükşehirlerden gelenlerin 10 gün süreyle izole edilmesi kararlaştırıldı. Uzaktan eğitime geçişte de yeni kararlar alındı. 

Kars İl Umumi Hıfzısıhha

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 29 Nisan 2021 Perşembe günü Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Toplantıda; ‘tam kapanma’ sürecinde ayakkabı, kırtasiye, zücaciye ve giyecek satışı yapan işletmelerin kapalı olmasından dolayı, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla bu süreçte açık olacak zincir marketlerde bu reyonların veya bunların bulunduğu katların 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren satışa kapatılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı;

BÜYÜKŞEHİRLERDEN GELENLER 10 GÜN İZOLE EDİLECEK

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden yaz dönemini Kars‘ta geçirmek için gelen vatandaşların evlerinde kendilerini 10 (on) gün boyunca izole edecek.

Bu süreç boyunca hiçbir şekilde ev ziyaretlerinin yapılmayacak.

Köy muhtarı ve kolluk kuvvetleri tarafından gerekli denetimler yapılacak.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİŞTE YENİ KARARLAR

İl genelinde bulunan resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilecek ve uzaktan eğitime geçilecek.

Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm Kreşler, Anaokulları ile Anasınıflarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilecek ve uzaktan eğitime geçilecek.

Okullarda 3 Mayıs 2021 sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenecek.

17 Mayıs 2021 tarihinden sonra Kars‘taki okulların da her an açılması göz önünde bulundurularak, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Programı kapsamında görev yapan personeller, Valilikçe ihtiyaç duyulan kurum ve birimlerde görevlendirilecek ve söz konusu personeller, görevlendirilmesi için hazır halde bulundurulacak.

KARS BELEDİYE MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTILARI YAPILABİLECEK

Kars Belediye Başkanlığınca yapılması planlanan olağanüstü belediye meclisi toplantıları; temizlik, maske, mesafe kurallarına ilaveten Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda hazırlanan rehberlerde belirtilen kurallara riayet etmek şartı ile yapılabilecek.

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin ilgili kararlarına ulaşmak için tıklayın

İlgili Haber:  İçişleri Bakanlığından tam kapanmayla ilgili en çok sorulan 15 soruya yanıt
İlgili Haber:  İçişleri Bakanlığından valiliklere yeni genelge: Tam kapanmada izin şartı netleşti!