Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Öksüz, Kars Belediyesinin hedeflerini tek tek sıraladı!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Belediye’nin çalışmalarını yerinde inceledikten sonra, ulaşmak istedikleri hedefleri tek tek sıraladı. Peyzaj ve ağaç dikimi çalışmalarıyla Kars’ı daha da yeşillendirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Öksüz, şehirdeki yol ve içme suyu sıkıntısını da tamamen ortadan kaldıracak çalışmalar yaptıklarını aktardı. Öksüz ayrıca yarım kalan otogar binasının yapımı için İller Bankası’yla görüşmelerin son aşamaya geldiğini müjdeleyerek, bu sene otogar binasını tamamlamayı planladıklarını açıkladı.  

Kars Valisi ve Belediye
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz,  otogar binasındaki tadilat çalışmalarını, hayvan barınağı onarım çalışmalarını, ağaç dikimi ve peyzaj çalışmalarını, hafriyat düzenleme çalışmalarını, sera alanlarını ve kilit parke taş yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Kars Belediyesinin çalışmaları hakkında ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Vali Öksüz, ardından bir açıklama yaparak şunları dile getirdi;

“AMACIMIZ KARS’I DAHA DA YEŞİLLENDİRMEK”

“Yaz ayının yaklaşmasıyla birlikte bahar ayıyla birlikte çalışmalarımıza hız verdik, bugün yapılan çalışmaları yerinde incelemek için dolaşıyoruz.
Peyzaj çalışmalarımız var. Şehrin giriş noktalarında, şehir içerisindeki bazı refüjlerde ve genel park ve meydan alanlarında bazı peyzaj çalışmalarımız olacak ileriki günlerde. Onun hazırlıklarını yapıyor arkadaşlarımız.
Ayrıca Sarıkamış‘tan getirdiğimiz bazı ağaçları da söküm makinası marifetiyle şehrimizin belli noktalarına dikiyoruz. Amacımız Kars‘ı daha da yeşillendirmek, kentin estetiğine katkıda bulunmak.
Biliyorsunuz çok fazla yeşilimiz yok. Yeşili arttırmaya çalışmamız lazım.  Onun için arkadaşlarımız çalışıyor.

“KALDIRIM VE YOL ÇALIŞMALARIMIZ YAZ BOYUNCA YOĞUNLUK KAZANACAK”

Bir yandan da yol kaldırım ve kilitli parke yol alan çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmı ihaleli olarak bir kısmı da belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptırılıyor.
Kilitli parke kaldırım ve yol çalışmalarımız yaz ayı boyunca inşallah yoğunluk kazanacak.
Hedefimiz şu; burada vatandaşımızın alt yapı sorunu olmasın, yolu olmayan, yolu sıkıntılı olan, asfalt olmayan yer kalmasın.
Maalesef eskiye dayanan bazı ihmallerden dolayı öyle demek doğru diye düşünüyorum. Bazı yollarımız henüz asfaltlanmamış.
Vatandaşımız sıkıntı çekiyor, çamurla uğraşıyor. Bunlar geçmişin sıkıntısı ama biz bu haliyle elbette bırakmayacağız, düzelteceğiz, yollarımızı yapacağız imkanlarımız nispetinde.
Bu sene programımızı yaptık hem yol çalışmalarımızı hem de diğer alt yapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

“İÇME SUYU SIKINTISINI İLERİKİ GÜNLERDE TAMAMEN YOK ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

İçme suyu yönünde de çalışmalarımız var. İçme suyu sıkıntısı olan mahallelerimiz var, onlara gün içerisinde verdiğimiz su miktarını daha da arttıracağız.
İnşallah ileriki günlerde tamamen yok etmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla belediyemiz bütün birimleriyle görevinin başında.
Arkadaşlarımız bu sorumlulukla hareket ediyor yerel hizmetleri alt yapı başta olmak üzere en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacağız.
Hayvan barınağında da bazı çalışmalarımız olacak. Yine hayvan pazarında ileriki günlerde çalışmalarımız olacak.

“AMACIMIZ BU SENE YARIM KALAN, YAPILAMAYAN OTOGARIMIZI YAPMAK”

O çalışmaları da bitirdikten sonra amacımız bu sene inşallah yarım kalan, yapılmayan otogarımızı da yapmak.
Onun içinde İller Bankası’yla olan görüşmelerimizi son aşamasına getirdik.
İnşallah otogarımızı da yeniden yapmak suretiyle inşaat çalışmalarımıza başlamış olacağız.”