Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kritik açıklama: Yarı yarıya düştü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarında görmeye başladık. Yakında durumun ağır hasta ve vefatlara da yansıyacağını biliyoruz” dedi. Koca, tüm Türkiye’de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısının, yarı yarıya düştüğünü de söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmanın 4. gününde Edirne Valiliğini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen Bakan Koca‘nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

TAM KAPANMA SÜRECİ

“Son haftalarda gördüğümüz Covid-19 hasta sayılarında görülen artış nedeniyle tam kapanma tedbirlerine geçilmek zorunda kalındı.

2 hafta süreyle uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediğimiz düşüş hızına erişemememiz sebebiyle, 17 günlük bir kapanma dönemiyle vaka sayısında hızlı bir düşüş sağlayacağımıza inanıyoruz.

Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarında görmeye başladık. Yakında durumun ağır hasta ve vefatlara da yansıyacağını biliyoruz.

“HASTANEYE MÜRACAAT EDENLERİN SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Test sayıları düşürülerek vaka sayılarının düştüğü yönünde asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı değerlendirmeler görüyoruz.

Testler semptom gösteren kişilere veya temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlamalarla birlikte temasın azalması beklenen bir durumdur.

Bu da hem polikliniğe olan müracaatları hem de filyasyon kaynaklı testlerin sayısını düşürmektedir. Tüm Türkiye‘de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumdadır.

Özetle test sayılarının düşmesi, vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucudur.

“GERÇEK BİR BAYRAMI YAŞAMAK İSTİYORUZ”

14 aydır koronavirüs salgınını kontrol etmek adına büyük bir mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yeni bir pik dönemi yaşadık.

İlk etapta alınan kısıtlama tedbirlerinin sağladığı kısmi düşüşü tam kapama ile etkili hale getirmeyi amaçlıyoruz. Düşüş hızını artırmak amacıyla tam kapanma bir zaruret haline geldi, vatandaşlarımızın bu fedakarlığı sayesinde hedefimize ulaşacağız.

Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı, gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz.”