Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İçişleri Bakanlığı tek tek sıraladı: İşte Kars Belediyesinin kayyum dönemindeki çalışmaları

İçişleri Bakanlığı, ‘terörden arındırılmış belediyecilik’ sloganıyla, Kars Belediyesine kayyum atanmasının ardından yapılan hizmetleri kamuoyuyla paylaştı. 

İçişleri Bakanlığı, 'terörden arındırılmış

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından #TerörYokHayatVar hashtagi ile yapılan paylaşımda, Kars Belediyesinin hizmetleri şöyle sıralandı;

YOL, SU VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

6,1 kilometre asfalt yol, 220 ton da asfalt yama çalışması yapıldı. Ayrıca 115 bin metrekare parke taşı döşenirken, 26 kilometre de stabilize yol yapıldı.

Su ve kanalizasyon çalışmalarında da önemli bir yol katedildi. 2,3 kilometre yeni su hattı döşenirken, 5 adet de su deposu ve motopompunun yenilenmesi çalışması gerçekleştirildi.

Yine 2,6 kilometre kanalizasyon şebeke hattı yapılırken, 150 adet kanalizasyon baca kapağı değiştirildi, 5 bin 252 noktada kanalizasyon bacasına müdahale edildi.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI

16 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan toplam 20 adet peyzaj çalışması yapıldı. 2 bin 250 metrekare refüjde peyzaj çalışması gerçekleştirildi. 170 adet büyük ağaç, bin adet de fidan dikildi. 415 noktada ise aydınlatma çalışması yapıldı.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM

2 bin 806 aileye gıda ve giyim yardımında bulunuldu. 33 kişiye de evde bakım ve temizlik hizmeti verildi.

SALGINLA MÜCADELE

81 bin maske alımı ve dağıtımı yapılırken, 6,2 ton da dezenfektan ile sosyal alan ve kamu alanlarında dezenfekte işlemi gerçekleştirildi.

BELEDİYE BÜNYESİNDEKİ KURSLAR

Toplam 228 kursiyerin katıldığı halı dokuma, ev tekstil ve sanat vb. alanlarda 9 kurs açıldı.

2 ADET AÇIK OTOPARK

Son olarak 2 noktada toplam 3 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan açık otopark yapımı çalışmaları başlatıldı.

AYHAN BİLGEN’İN YERİNE KAYYUM ATANMIŞTI

Kobani eylemlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP‘li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen‘in yerine, geçtiğimiz ekim ayında Kars Valisi Türker Öksüz kayyum olarak atanmıştı.