Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman’dan Doğu Ekspresi ve Organize Sanayi Sitesi tepkisi!

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Halk TV’de ekrana gelen ‘Yerelden Siyaset’ programında, Doğu Ekspresi seferlerinin durdurulmasına ve Kars Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının hâlâ çözülememiş olmasına tepki gösterdi.

CHP Kars İl Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, Halk TV‘de Eylül Han Tezel‘in sunuculuğunu yaptığı ‘Yerelden Siyaset’ programına katıldı.

CHP‘nin Osmaniye ve Karaman İl Başkanlarının da konuk olduğu programda Başkan Toraman, pandemi başlangıcında durdurulan Doğu Ekspresi seferlerinin hâlâ başlatılmadığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı;

“Doğu Ekspresi‘nin anlamı ve önemi çok büyük. Uzun süreçte reklam yapılmaya çalışıldı. İl milletvekillerimizin katkıları var. Onlara buradan teşekkür ediyorum.

Gazeteci Deniz Zeyrek‘e de buradan teşekkür ediyorum. Köşe yazılarında bu işin üstüne gide gide önemli bir tanıtım kampanyası gerçekleştirdi.

Özellikle kış döneminde bilet bulunamama sorunu yaşanıyordu. Bu nedenle ikinci bir tren, milletvekillerimizin desteğiyle sağlanmıştı. Ama pandemi süreci ile birlikte yaklaşık 1 buçuk yıldır seferler kaldırıldı.

Seferlerin neden kaldırıldığını anlamış bile değiliz. Kara yollarında koltuk kotası konularak seyahat edildiği söyleniyor ama genelde koltuk atlatılmadan da yolculuk yapılıyor.

Yine şehir içi toplu ulaşım araçlarında sosyal mesafe kuralları göz ardı ediliyor. Sık sık seyahat ediyoruz uçaklarda. 5 santimetre arayla yan yana oluyoruz.

Ama Doğu Ekspresi’nde 4 kişilik odalar var. Odaları 2 kişiye ver. Üstelik camını açarsın, havalandırırsın, tekrar kapatırsın.

Diğer bir yönüyle yine otobüslerde olduğu gibi çok rahat seyahat edilebilecek pulman koltuklar var. Seferlerin neden kaldırıldığına ilişkin bir anlam da bulamadık.

Hazırlıklar yapılıyor’ deniliyor. Hazırlık yapılıyor ama bu ülkenin temel sorunu olmasına rağmen ilin de ekonomik hayatıyla doğrudan ilintili.”

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN ACİLEN DÜZELTİLMESİ LAZIM”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Organize Sanayi Bölgesi‘nin sorunlarını da ekrana taşıdı.

Yaklaşık 500 esnafın çalıştığı Organize Sanayi Sitesi‘nin altyapısının tamamen bozuk olduğuna dikkat çeken Başkan Toraman, ardından şu ifadeleri kullandı;

“Organize Sanayi Sitesi, yağmur yağdığında vatandaşın çamurdan içine giremediği, Çıraklık Eğitimi Merkezi‘nin orada uygulama yapmadığı, kalifiye eleman sağlayamadığı bir bölge.

PTT, kargo şirketlerinin herhangi bürolarının olmadığı, kazalara karşı tedbir alınmayan bir durum var.

Altyapı, çevre düzenlemesi itibariyle Organize Sanayi Bölgesi‘ne yaraşır bir yer değil. Bunun acilen ilgililer tarafından düzeltilmesi ve esnafımızın rahatlatılması lazım.”