Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beklenen açıklamayı yaptı: 10 milyon doz aşı geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den bu hafta 10 milyon doz aşı geleceğini açıkladı. Yine Bakan Koca’nın açıklamasına göre sonbahara kadar 90 milyon doz BioNTech aşısı da Türkiye’de olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası aşı takvimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye‘ye Çin‘den bu hafta 10 milyon dozun üzerinde aşı geleceğini belirten Bakan Koca, Çin‘den önemli oranda sevkiyat bekliyoruz” dedi.

Bakan Koca, Sinovac aşısının Türkiye‘de üretilecek olmasıyla ilgili ise bir süre daha beklenmesi gerektiğini, birkaç ay içerisinde yapılacak bir süreç olmadığını dile getirdi.

UĞUR ŞAHİN BİLİM KURULU TOPLANTISI’NA KATILACAK

Sağlık Bakanı Koca ayrıca Perşembe günü gerçekleştirilecek Bilim Kurulu Toplantısı’na BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in de video konferans ile katılacağını söyledi.

Anlaşmanın detaylarını Bilim Kurulu‘nda Uğur Şahin‘in anlatacağını belirten Bakan Koca, “84 milyon vatandaşımızın Uğur Hoca‘nın ağzından bu anlaşmayı duymasını istiyorum” dedi.

BioNTech ile yapılan aşı anlaşmasıyla ilgili ise Bakan Koca, haziranda 30, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayacak 90 milyon dozluk aşı anlaşması yapıldığını ifade etti.

“18 YAŞ ÜSTÜ HERKESİN HAZİRAN AYINDA AŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Sağlık Bakanlığı’nın planlamasına göre hedef, 18-20 yaş arası üstünün aşılanmasının yaz başı itibariyle başlanması.

Bakan Koca, “18 yaş üstü herkesin haziran ayında aşılanmasını istiyoruz. Hedefimiz bu. Aşılama kampanyasının teşviki için de bu süreçte çeşitli desteklemeler yapılacak” dedi.

Kaynak: HABERTÜRK