Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü Kars’ta kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü, Kars’ta düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende konuşan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Azerbaycanlı kardeşlerimize sevgilerimizi ve selamlarımızı iletiyorum. Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan.”  ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 103’üncü kuruluş

28 Mayıs 1918‘de kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti‘nin 103’üncü yıl dönümü, Kars‘ta düzenlenen bir törenle kutlandı.

Kars Kalesi eteklerindeki tarihi alanda yapılan kutlama töreni, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve Azerbaycan ile Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Azerbaycan ile Türkiye’nin aynı kökten doğan, aynı tarihi ve geçmişi olan, dost ve kardeş iki ülke olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman çok sıcak ve dostane olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz, konuşmasında ardından şu ifadeleri kullandı;

“AZERBAYCAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ KARDEŞLİK ESASINA DAYANMAKTADIR”

“İki kardeş ülke arasında dostluk, iyi komşuluk, ticaret, ekonomi, eğitim, kültür, bilim, sağlık, haberleşme, ulaştırma ve askeri olmak üzere birçok alanda işbirliği ve anlaşmalar yapılmıştır.

Türkiye ile Azerbaycan’ın birbirleriyle yakınlaşması, menfaatlerini koruyarak birlikte hareket etmesi, her iki ülkenin dış politikalarında da öncelikleri halindedir.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dünyada başka ülkeler arasında eşi-benzeri bulunmamaktadır. Çünkü; Azerbaycan ve Türkiye’nin ilişkileri çıkarlar üzerine değil, kardeşlik esasına dayanmaktadır.

Dost ve kardeş Azerbaycan ve Türkiye halkları, merhum Haydar Aliyev‘in ifade ettiği “tek millet, iki devlet” sözünü özümsemiş olarak bütün kurumlarıyla beraber güçlenerek geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir ve dünya durdukça da yürüyecektir.

Bu vesileyle Azerbaycan’ın kurucusu, merhum Haydar Aliyev ile cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyorum.

“KARABAĞ’IN ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILMASI, HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın bir parçası olan, zorla işgal edilen ve hepimizin kanayan yarası haline gelen dağlık Karabağ Bölgesi’nin, Türkiye ve Azerbaycan’ın omuz omuza verdiği 44 günlük mücadelenin ardından Ermenistan işgalden kurtarılması, kardeşlik ilişkimizin en güzel örneği ve hepimiz için büyük mutluluk kaynağı olmuştur.

“YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN AZERBAYCAN”

Bu vesileyle; gerek Karabağ’da gerek bağımsızlık mücadelesinde ve gerekse uğradığı katliamlarda şehadet şerbeti içen tüm kardeşlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum.

Dost ve kardeş Azerbaycan’ın 103’üncü kuruluş yıl dönümünü şahsım ve Kars halkımız adına en içten dileklerimle kutluyorum.

Azerbaycanlı kardeşlerimize sevgilerimizi ve selamlarımızı iletiyorum. Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan.”

Törende konuşmaların yanı sıra Kars Belediyesi Kafkas Folklor Ekibi tarafından bir de gösteri yapıldı.

Ayrıca kutlama programının son bölümündeki havai fişek ve ışık-lazer gösterisi de büyük beğeni topladı.

TÖRENE KATILANLAR

Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Oğuz, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ve çeşitli davetliler katıldı.

Kaynak: Kars Valiliği