Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Barosu’ndan savcılara çağrı: Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili soruşturma açılmalı!

Kars Barosu, organize suç örgütü lideri olmakla aranan Sedat Peker’in ortaya attığı iddialarla ilgili savcıları göreve davet etti.

Kars Barosu, organize suç

Kars Barosu‘nun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Sedat Peker’in beyanlarında ikrar ve ihbar edilen tüm suçlarla ilgili Cumhuriyet savcılarınca derhal seri, etkili ve tarafsız bir soruşturma açılarak ilgililer hakkında gerekli adli süreçlerin işletilmesini talep ediyoruz.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kamuoyunun son haftalarda yoğun bir biçimde tartıştığı Sedat Peker isimli şahsın kendi YouTube kanalından yaptığı açıklamalar karşısında Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi hukuk devletinin bir gereğidir.

Nitekim demokratik hukuk devleti olmanın ön koşulu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin  birbirinden tamamen ayrı olması ve yargının bağımsız hareket edebilmesidir.

“YARGIYA OLAN GÜVEN VE İTİBARIN ZEDELENECEĞİ AÇIKTIR”

Sedat Peker tarafından öne sürülen iddiaların (Kasten adam öldürme – Cinsel Saldırı -Uyuşturucu madde ticareti vs.) hemen hepsi Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına giren vahim nitelikte iddialar olup bu iddiaların soruşturma konusu yapılmaması halinde; Yargıya olan güven ve itibarın zedeleneceği de çok açıktır.

Cumhuriyet savcılarının Sedat Peker’in beyanlarında yer, kişi ve zaman belirtmek suretiyle ortaya koyduğu vahim iddia ve tanıklıkları bir suç ikrar ve ihbarı olarak kabul edip soruşturma açmaları görevlerinin gereğidir.

Kars Barosu olarak; Sedat Peker’in beyanlarında ikrar ve ihbar edilen tüm suçlarla ilgili Cumhuriyet savcılarınca derhal seri, etkili ve tarafsız bir soruşturma açılarak ilgililer hakkında gerekli adli süreçlerin işletilmesini talep ediyoruz.”