Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç’tan CHP’li Dursun Çiçek’e sert tepki: Bu akla hayale sığacak bir açıklama mı?

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, CHP’li Dursun Çiçek’in ‘Millet İttifakı’nın PKK ile bağlantısı olmayan bir iki HDP’liye bakanlık vaad edebileceği’ şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kılıç, “Bu düşünülebilir mi? Bu akla hayale sığacak bir açıklama mıdır? Olaya ne kadar yüzeysel, ne kadar sığ baktıkları ve ülkeyle alakalı Cumhur İttifakı’nın taşıdığı kaygıları asla taşımadıkları ortada.” dedi. 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, A Haber’deki Ajans Hafta Sonu programında gündemi değerlendirdi.

Programda, CHP Milletvekili Dursun Çiçek‘in ‘Millet İttifakı’nın PKK ile bağlantısı olmayan bir iki HDP’liye bakanlık vaad edebileceği’ şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Kılıç, şunları dile getirdi;

“BÖYLE BİR DÜŞÜNCE OLABİLİR Mİ?”

“Burada mesele ülkeyi korumak, kollamak, kazanımlara sahip çıkmak değil. Mesele paylaşmak.

‘Önce ele geçirelim sonra nasıl paylaşıldığı, kimlerin nasıl hareket ettiği çok önemli değil.’ Böyle bir düşünce olabilir mi?

Biz bunların Belediyelerde devletin imkânlarını nasıl PKK’ya gönderdiklerini biliyoruz.

Devlet şu anda seçimler yapıyor. İyi niyetini gösteriyor. İnsanlar gidip oy veriyor.

Ama onların gücü ellerine aldıktan sonra ülkemizin imkânlarını nasıl harcadıklarını, nasıl bu katillere gönderdiklerini herkes biliyor.

Milletvekilinin gücü Meclis’te yasa çıkarmak. İcracı bir kişi midir? Parayı yönetebilir mi? Bürokrat atayabilir mi? Devletin sırlarına sahip olabilir mi? Hayır.

Bunların hiçbirisi milletvekilinin yetkisi içerisinde olan şeyler değildir.

Ama bakanlık böyle bir şey mi? Türkiye Cumhuriyeti‘nin bütün sırlarına ortak olabilirsiniz, parayı yönetebilirsiniz, bürokrat atayabilirsiniz, adam alabilirsiniz. Bir sürü icranın sahibi olursunuz. 

“BU AKLA HAYALE SIĞACAK BİR AÇIKLAMA MIDIR?”

CHP Milletvekili Dursun Çiçek,CHP‘nin de İYİ Parti‘nin de hemen herkesin kabul edebileceği, PKK ile de bağlantısı olmayanlardan bir iki kişi’ diyor.

Bu ifadenin içerisinde açık olarak şu var; ‘(HDP‘lilerin) ağırlığı PKK ile irtibat halinde’ demiş oluyorsun.

Yani kötünün içerisinden bir iki  tane iyisini seçip Türkiye‘de bu bahsettiğim gücü, kudreti eline vereceksiniz.

Bu düşünülebilir mi? Bu akla hayale sığacak bir açıklama mıdır? 

Olaya ne kadar yüzeysel, ne kadar sığ baktıkları ve ülkeyle alakalı Cumhur İttifakı‘nın taşıdığı kaygıları asla taşımadıkları ortada.”

DURSUN ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, HDP’lilere bakanlık vaad edilmesi halinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda bu partinin Millet İttifakı’nın adayına oy vereceğini söylemişti.

Çiçek, geçtiğimiz günlerde CNN Türk‘te katıldığı programda şunları dile getirmişti;

“İkinci turda HDP seçmeni Millet İttifakı’nın adayına oy verecek. Teröre bulaşmamış sicili temiz yüzlerce HDP üyesi var.

PKK’yı reddeden Türkiye’de geleceğini gören insanlar var yani. Onlardan da hükumette bakan olabilir.

CHP’lilerin de İYİ Parti’lilerin de tercih edebileceği sicili temiz PKK ile bağlantısı olmayan bir iki bakan vaad edilebilir.

İkinci tur için söylüyorum. İkinci turda HDP seçmeni hiçbir fire vermeden Millet İttifakı’nın adayına oy verebilir.”

DİĞER VİDEOLAR