Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan önemli çağrı: Artık iki kardeşin kucaklaşma vakti geldi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye arasında kara bağlantısı sağlayacak Zengezur koridorunun açılması çağrısında bulundu. Ağıralioğlu, “Türk’ün kadim toprağı için Türk Devleti ağırlığını koymalı ve Türk Milleti irade göstermeli. Artık iki kardeşin kucaklaşma vakti gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan

Azerbaycan‘ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri almak için verdiği 44 günlük savaş, 10 Kasım 2020’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasıyla son buldu.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan tarafından imzalanan anlaşmanın en önemli maddelerinden bir tanesi de Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Azerbaycan arasında kesintisiz kara bağlantısı sağlayacak Zengezur koridorunun açılması kararı oldu.

Azerbaycan, koridorun hayata geçmesi için kendi topraklarındaki çalışmaları yoğunlaştırdı.

Ancak anlaşmanın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen koridor hâlâ açılamadı.

AĞIRALİOĞLU: ARTIK İKİ KARDEŞİN KUCAKLAŞMA VAKTİ GELMİŞTİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da sosyal medya hesabından ‘Zengezur Koridoru açılsın’ çağrısı yaptı.

Ağıralioğlu, koridorun Türkiye ile Azerbaycan arasında da kara bağlantısı sağlayacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

Türk Milletini bölen, Azerbaycan ile bağlantımızı kesen, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kara yolu açılmalıdır. Türk‘ün kadim toprağı için Türk Devleti ağırlığını koymalı ve Türk Milleti irade göstermeli. Artık iki kardeşin kucaklaşma vakti gelmiştir.”

İşte Ağıralioğlu’nun o paylaşımı…

ALİYEV: ERMENİSTAN İSTESE DE İSTEMESE DE KORİDORU HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz nisan ayında devlet televizyonuna konuşmuş ve “Ermenistan istese de istemese de Zengezur koridorunu hayata geçireceğiz. İsterse daha kolay çözeriz, istemezse zorla çözeriz.” ifadelerini kullanmıştı.

ZENGEZUR KORİDORU NEDEN ÖNEMLİ?

Zengezur koridoru, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Azerbaycan ana karasının irtibatını sağlıyor.

Bu irtibatın kurulması, Türkiye’nin Azerbaycan’a ve oradan da Orta Asya’ya doğrudan erişimi açısından da hayati önem taşıyor.

Çünkü Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya’ya karayolu taşımacılığı için ya Gürcistan ya da İran güzergahını kullanmak mecburiyetindeydi.

10 Kasım’da varılan anlaşmaya göre, Ermeni bölgesi yine var ama Nahçıvan’dan Azerbaycan’a bir kara ulaşım yolu açılacak.