Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Türker Öksüz, Kars’ın turizmine ivme kazandıracak projeyi yerinde inceledi!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yaklaşık 50 Milyon TL bütçeli ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin, kentin turizm potansiyelini çok daha yükseklere taşıyacağını söyledi. Vali Öksüz, projenin 2 yılda tamamlanacağını da belirtti.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte, ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Türker Öksüz, ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi‘nin Kars’ın turizm potansiyelini daha ileri noktalara taşıyacağını vurguladı.

Projenin Kars içindeki tarihi binaların korunması, restorasyonu ve binaların muhafaza edilerek gelecek nesillere aktarılması için çok önemli olduğunun altını çizen Öksüz, proje kapsamında 22 adet tescilli, 12 adet tescilsiz binanın restorasyonunun yapılacağını, ayrıca çevre düzenlemesi, kaldırım, sokak mobilyası, ışıklandırma ve sokak sağlıklaştırması çalışması yapılacağını dile getirdi.

Kars Valisi Türker Öksüz, ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Projemiz inşallah 2 yılda tamamlanacak. Kars, hakikaten bir açık hava müzesi konumunda.

Etrafımızdaki binalar tarihi eser niteliğinde, birçok bina tarih kültürel zenginliği yansıtıyor.

Bizim bu zenginliği korumak ve gelecek nesillere aktarma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gereği olarak bu proje başladı.

Umuyorum ki bu projeyle birlikte turizm potansiyelini daha yükseklere taşıyacağız.

Şehir içerisinde yaptığımız bedesten projesi, kent müzesi projesi, peynir müzemiz, hepsi tarihe duyduğumuz saygının gereği olarak bir bir hayata geçiriliyor.

Bunlar hepsi entegre projelerdir. Kars‘ta gerek turizm potansiyelini artırmak, gerek turizmdeki katma değeri yükseltmek ve bu yolla vatandaşımızın refahını yükseltme çalışmalardır.”

‘TARİHİ KİMLİĞİ İLE KARS KENTİ PROJESİ’

Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi, Kars kent merkezinde Haydar Aliyev Caddesi ile Ani Ören Yeri’nde hayata geçirilecek.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu ile finanse edilen projenin maliyeti yaklaşık 50 Milyon TL olacak.

2,5 yıl süreceği düşünülen proje kapsamında, 7’si kamu binası olmak üzere 22 adet tescilli ve 12 adet tescilsiz bina için projenin inşaat bileşeni kapsamında cephe iyileştirmesi yapılacak.

Kaynak: Kars Valiliği