Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Çayı’nın isyan ettiren kirliliğine ilişkin DSİ’den açıklama geldi

Kars‘ın kanalizasyonun hiçbir arıtma olmadan Kars Çayı‘na bırakıldığı ve Çay’ın çevreye kötü kokular yaydığı eleştirileri üzerine DSİ’den açıklama geldi. Açıklamada, “Kars Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı yatırım programına alınmış ve ihale sürecine başlanması için gerekli izin alınmasına müteakip inşaat çalışmalarına başlanacaktır.” denildi. 

Kars‘ın kanalizasyonun hiçbir arıtma

Son günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi iyice azalan ve çevreye kötü kokular yaymaya başlayan Kars Çayı, kent sakinlerini isyan ettirdi.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü de bir basın açıklaması yaparak, ‘hiçbir arıtma olmadan Kars‘ın kanalizasyonunun Kars Çayı‘na bırakıldığı’ eleştirilerine yanıt verdi.

Açıklamada; Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı için yapılan ihalenin 2018’de başlayıp 2020’de tamamlandığı ve  inşaatın 2021 yılı yatırım programına alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Bazı internet haber sitelerinde; havaların ısınmasıyla birlikte Kars Çayı’nın kötü kokular yayamaya başladığı, bunun da vatandaşları rahatsız ettiği ve Kars’ta neden arıtma tesisi olmadığı şeklinde haberler yayınlanması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı için 11.12.2018 tarihinde proje ihalesi yapılmış, 07.01.2020 tarihinde projesi tamamlanmıştır.

Söz konusu proje ile Güneş Enerjili Biyolojik Arıtma Tesisi ve Kolektör hatları inşaatları gerçekleştirilecektir.

“GEREKLİ İZİN ALINMASINA MÜTEAKİP İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAKTIR”

Biyolojik Arıtma Tesisinin kapasitesi 50.000 metreküp/gün olup Kars ilinin 2054 yılı nüfusu olacağı öngörülen 140 bin 697 kişiye hizmet verecektir.

Kars Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı yatırım programına alınmış ve ihale sürecine başlanması için gerekli izin alınmasına müteakip inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlgili Haber:  Deniz Zeyrek'ten 'Kars Çayı' isyanı: Bu iğrenç durum bir kente nasıl reva görülebilir?
İlgili Haber:  Kars Çayı "Yandım Allah" diyor, yok mu duyan?