Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta sütün kalitesi bu proje ile korunacak!

Kars’ta üreticiden süt işletme tesislerine taşınma sürecinde sütün kalitesini korumak amacıyla ‘Sağlıklı Topla, Sağlıklı Tüket’ projesi hayata geçirildi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de projenin uygulandığı Arpaçay Burcalı köyündeki işletmeleri ziyaret etti.

Kars'ta üreticiden süt işletme

Zengin bitki çeşitliliği ve hayvanların ırk özellikleri nedeniyle süt kalitesinin yüksek olduğu Kars‘ta, üreticilerden süt işletme tesislerine taşınma sürecinde süt kalitesi bozulmasın diye ‘Sağlıklı Topla, Sağlıklı Tüket Projesi’ hayata geçirildi.

Kars Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında; süt işletme tesislerine verilmek üzere 9 adet 500 litre ve 9 adet 300 litre olmak üzere toplam 18 adet süt soğutma tankı ve 24 adet çift başlıklı seyyar sağım makinesi temin edildi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de süt soğutma tanklarının ve seyyar sağım makinelerinin 13 tanesinin verildiği Arpaçay‘a bağlı Burcalı köyündeki işletmeleri yerinde inceledi.

‘Sağlıklı Topla Sağlıklı Tüket Projesi’, sağımdan hemen sonra soğuk zincire girmeden işletmelere götürülen  sütün içerisindeki bakteri miktarının artmaması ve kalitenin korunması amacıyla kritik bir öneme sahip.