Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ardahanlıların köylerinde yaşamak için ‘bir sürü’ nedeni var!

Küçükbaş hayvan varlığının artırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’ kapsamında, başvurusu onaylanan Ardahanlı çiftçilere koyunları teslim edildi.

Küçükbaş hayvan varlığının artırılması

Ardahan Merkez‘e bağlı Sulkayurt köyünde başvurusu onaylanan üreticilere koyunların dağıtılması programda konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır” dedi.

“OLUMLU SONUÇLANAN BAŞVURU SAHİPLERİNE KOYUN DAĞITIMI DEVAM EDECEK”

Projeye bugüne kadar toplam 298 üreticinin başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Vali Öner, ardından şu ifadeleri kullandı;

Ziraat Bankası ile Valiliğimiz arasında 22 Ekim 2020 tarihinde imzalanan protokol neticesinde, İlimiz genelinde 298 yetiştiricimiz söz konusu projeye başvuruda bulunmuştur.

Ziraat Bankası ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ekiplerince ön kontrolleri yapılan ve bankaca değerlendirmeleri olumlu sonuçlanan işletmelerden 5’ine, 11 Haziran 2021 tarihinden itibaren koyun dağıtım işlemi başlamıştır.

Ziraat Bankası’nın değerlendirmeleri devam etmekte olup, olumlu sonuçlanan başvuru sahiplerine koyun dağıtımı devam edecektir.

Koyun almaya hak kazanan üreticilerimizi tebrik ediyor ve koyunların hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan çalışmalara katkı ve emek sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Ardahan Valiliği