Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta 100 bine ramak kaldı: İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’ndan açıklama!

Alman BioNTech firmasıyla aşı temini konusunda yapılan anlaşmanın ardından Türkiye genelindeki tüm illerde olduğu gibi Kars’ta da aşılama çalışmaları hız kazandı. Son verilere göre Kars’ta toplam yapılan aşı sayısı 100 bine yaklaştı. İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu da bir açıklama yaparak, aşı hakkı tanınan vatandaşların nerelerde ve hangi saatler arasında aşı yaptırabileceklerini paylaştı. 

Alman BioNTech firmasıyla aşı

BioNTech’in Haziran ayında Türkiye’ye 30 milyon doz aşı temini sayesinde günlük aşılamada, rekor seviyelere ulaşılmaya başlandı.

Aşılama yaşı 35’e kadar düşerken, bir günde yapılan aşı sayısı da 1,5 milyona yaklaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Saat 24 itibariyle, 18.584 merkezde 47.314 sağlık çalışanımız 1 milyon 416 bin 795 doz aşı yaptı. Elleriniz dert görmesin arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

İşte Fahrettin Koca’nın o paylaşımı…

KARS’TA 100 BİN SEVİYESİNE ÇOK AZ KALDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars‘ta da aşılama çalışmaları hız kazandı.

15 Haziran 2021 tarihinde 91 bin 500 civarında olan toplam yapılan aşı sayısı, 2 günde yaklaşık 8 bin artarak 99 bin 244’e ulaştı.

17 Haziran 2021 saat 21.23 itibarıyla; 63 bin 5 kişiye birinci doz aşı uygulanırken, 36 bin 239 kişinin ise ikinci doz aşıları tamamlandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ZAKİR LAZOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu da bir açıklama yaparak, vatandaşların şehirde nerelerde ve hangi saatler arasında aşı yaptırabileceklerini paylaştı.

Lazoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Vatandaşlarımız aşılarını hızlı ve kısa sürede olabilsin diye Devlet Hastaneleri, Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Aile Hekimlikleri ve Toplum Sağlığı Merkezine ek olarak Ortakapı Mahallesi Faikbey caddesinde bulunan ADSMSemt Polikliniği de aşı uygulama merkezi olarak hizmete başlamış bulunmakta.

Aşı hakkı tanınan vatandaşlarımız randevulu veya randevusuz aşılarını bu Merkez’de yaptırabilirler.

Aşı uygulama merkezimizde saat 09:00-20:00 arasında tüm vatandaşlarımıza aşı hizmeti verilmektedir.”

İlgili Haber:  İllerin koronavirüs vaka sayıları açıklandı: En riskli il Kars ama...