Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SERKA Yönetim Kurulu Iğdır’da toplandı

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 79. Yönetim Kurulu Toplantısı Iğdır’da yapıldı.

Kars, Ardahan, Iğdır ve

SERKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in başkanlığında yapılan toplantıya;  Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Toplantı öncesinde  SERKA’nın 2021 yılı içerisinde uygulayacağı Mali Destek Programı, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ile Kooperatif ve Birliklere yönelik olarak 12 Milyon TL bütçeli ‘Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması’ programının tanıtımı yapıldı.

“KAYNAĞIN DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Vali Sarıirahim yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreçte de proje yapım süreçlerinde hem proje ofislerinde hem Kalkınma Ajansımızdaki arkadaşlarımızla birlikte bu kaynağın yöremizde kurumlarla ve Kobilerle birlikte daha sağlıklı bir şekilde kullanılması için elimizden geleni yapacağız. Hem turizm hem ticaret hem de tekstil anlamında verimliliği, katma değeri ve istihdamı arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda bizlere destek veren bakanlığımıza, bu imkânları sağlayan yönetim kurulumuzun çok kıymetli Valilerine ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ TOPLANTI KARS’TA

Sarıibrahim ayrıca toplantının bu dönem Iğdır‘da yapılan son yönetim kurulu toplantısı olduğunu, Ajans‘ın bir sonraki yönetim kurulu toplantısının ise Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında Kars‘ta yapılacağını açıkladı.