Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta saman fırsatçılarına kötü haber

Çiftçiler, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ‘saman ve kaba yem bulamam’ endişesi yaşarken, fırsatçılar da ‘fiyatlar artacak’ diye stok yapmaya başladı. Bunun üzerine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatıyla şehirde satıcılara yönelik denetimler sıklaştırıldı. Ayrıca AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’tan da fırsatçılara kesinlikle müsaade edilmeyeceği yönünde net mesajlar geldi. 

Çiftçiler, bu yıl yaşanan

Bu yıl yağışların yetersiz olması nedeniyle kuraklık riskiyle karşı karşıya kalan çiftçileri, şimdiden saman ve kaba yem bulamama telaşı sardı.

Kars’taki kimi satıcılar da krizi fırsata çevirmek adına fahiş fiyat uygulamaya ve stokçuluk yapmaya başladı.

Bunun üzerine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz‘ün talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü personelleri, sahaya inerek satıcılara yönelik denetimleri sıklaştırdı.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç‘tan da fırsatçılığa kesinlikle müsaade edilmeyeceği yönünde net mesajlar geldi.

YUNUS KILIÇ: STOKÇULARA, KARABORSACILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, fiyatlar daha fazla yükselmesin diye yurtdışına saman ve kaba yem satışının durdurulduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Kılıç ayrıca şu anda ithalata ihtiyaç duyulmadığını ancak ihtiyaç halinde dışarıdan kaliteli kaba yem alınabileceğini de belirterek, “O yüzden stokçular, karaborsacılar böyle bir düşünceleri varsa bundan vazgeçsinler. Devletin eli güçlüdür. Gerektiği zaman ithalat da yapabilir. Yani onlara fırsat vermeyeceğiz.”  dedi.

AHMET ARSLAN: STOKLADIKLARI SAMANI SATMA ŞANSLARI YOK

65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da saman ihracatının durdurulmuş olmasına dikkat çekerek, “Saman stokçuları, ‘ihraç eder, fiyatı yükseltirim’ diye samanı stokluyorlardı. İhracı durdurduk, stokladıkları samanı satma şansları yok. Vatandaş psikolojik olarak ‘zaman ilerlerse saman bulamam’ diye korkuyor. Ama İç Anadolu‘nun samanı çıkacak. İhracat yasak olduğu için zaten bu bile tek başına yeterli. Yine de stokçular devam ederse gereğini yaparız.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haber:  Yunus Kılıç'tan kuraklıkla boğuşan çiftçilerin yüreklerine su serpecek açıklama