Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç’tan kuraklıkla boğuşan çiftçilerin yüreklerine su serpecek açıklama

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, bu yıl kuraklık riskiyle karşı karşıya olan çiftçilerin yüreklerine su serpecek bir açıklama yaptı. 

TBMM Tarım, Orman ve

Kars‘ta yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Kılıç, kuraklıktan etkilenen çiftçilerin borçlarının erteleneceğini ve kuraklık seviyesine göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapılacağını bir kez daha hatırlattı.

“ÇİFTÇİLERİMİZ TELAŞLANMASIN”

Yunus Kılıç ayrıca, mazot ve gübre gibi desteklerle birlikte bu rakamın 151 liraya kadar çıkacağını vurgulayarak, “Çiftçilerimiz telaşlanmasın. Herkesin köyünde tespitler yapılacak ve o tespitlere göre de insanlar bu yardımdan faydalanacak.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin hayvana, tohuma destek gibi başka talepleri olduğunu da belirten Kılıç, “Bununla alakalı da hem Tarım Bakanlığımız, hem Hazine ve Maliye Bakanlığımız hem de Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığımız toplantılar yapıyorlar. Çiftçimiz bu sıkıntılı yılla tek başına mücadele etmesin diye çalışmalar yapılıyor. Yeni gelişmeler oldukça onları da buradan size duyuracağız.” diye konuştu.

SAMAN ALACAK ÇİFÇTİLERE ‘BEKLEYİN’ ÇAĞRISI

Bir gazetecinin kuraklık nedeniyle samanın karaborsa olduğunu hatırlatması üzerine ise Yunus Kılıç, çiftçilere saman alımı konusunda telaşa düşmeyip biraz daha beklemeleri yönünde çağrı yaptı.

Türkiye‘de en erken hasadın Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde yapıldığını hatırlatan Kılıç, Güneydoğu‘daki samanı herkes almaya çalışıyor. Konyalı da Karslı da o samanı almaya çalışıyor. Ben diyorum ki biraz bekleyin, telaşa düşmeyin. İç Anadolu‘da da çıkmaya başladıkça saman düşecek, böyle kalmayacak. O yüzden çiftçilerimizin daha ucuza saman alabilmeleri için biraz sabretmelerini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“STOKÇULARA, KARABORSACILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Yunus Kılıç, stokçulara ve karaborsacılara fırsat vermeyeceklerini de vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı;

“Yurt dışına Türkiye olarak saman satışını, kaba yem satışını kapattık. İhracatı yasakladık ki içeride fiyat daha fazla yükselmesin. Şu anda Bakanlık ithalata ihtiyaç olmadığını düşünüyor. İthalata ihtiyaç olursa kaliteli kaba yem alınabilir. O yüzden de stokçular, karaborsacılar böyle bir düşünceleri varsa bundan vazgeçsinler. Devletin eli güçlüdür. Gerektiği zaman ithalat da yapabilir. Yani onlara fırsat vermeyeceğiz.”