Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi açıldı

Kars’ın Selim ilçesinde hem ata sporu ciriti turizme kazandırmak hem de engellilerin, gençlerin ve kadınların sosyal hayat içerisinde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ‘Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’ tamamlandı.

Kars’ın Selim ilçesinde hem

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nin açılışı, bugün Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Selim Kaymakamı Suat Hatam, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Selim Kaymakamı Suat Hatam açılış konuşması yaptı.

Ardından da Türker Öksüz, Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından birer konuşma yapıldı.

Vali Öksüz, konuşmasında Selim’de yaptırılan cirit tesisinin yapım amacının geleneksel bir ata sporu olan ciritin hem bilinirliğinin arttırması hem de bu sporun yaşatılması olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;

“İlimizi ziyaret eden yerli yabancı ziyaretçilere bu sporu burada hem tanıtalım hem de bir turizm destinasyonu oluşturalım, burada vakit geçirsinler istedik.

Bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz elbette. Güzel bir tesis oldu.

Sosyal alanları, kafeteryası, 7500 metrekarelik cirit sahası Selim’e hayırlı uğurlu olsun.  

İnşallah bundan sonra gelen ziyaretçilerimiz burada spor müsabakalarını da seyredebilecekler.

Aynı zamanda Kars’ta yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz burada binicilik gibi atlı spor faaliyetlerine katılma, hem boş vakitlerini değerlendirme hem de ata binme gibi bir hobileri varsa onu gerçekleştirme imkânına sahip olacaklar inşallah.

Biz, bu vesile ile turizmimize de katkıda bulunmayı amaçladık. Kış turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi olarak her şeye sahibiz, bundan mutluluk duymalıyız.

Bu tesis de inşallah spor ve kültür turizmine önemli katkılar sağlayacak. Buradan faydalanan gençlerimiz, çocuklarımız vatandaşlarımız inşallah burada bir sosyalleşme imkanı bulacaklar.

Önemli bir turizm güzergâhı, rotası olacak inşallah. Gelen ziyaretçiler için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi), Selim Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın desteği ile yapıldı, tabi bizlerin de desteği oldu.  

Hep birlikte bu tesisi yaptık. Ciritte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımız var.

Onlar da burada çeşitli gösteriler, çeşitli faaliyetler düzenleyerek kendi amaçlarını bu vesile ile gerçekleştirmiş olacaklar.

Tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum.” 

Açılış töreni, yapılan konuşmalarından ardından Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’nin gezilmesi ve cirit takımının gösterisinin izlenmesiyle sona erdi.

SELİM ATA SPORLARI TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ

Selim‘de 23 bin metrekare alanda yapılan Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)’nde, 7 bin 500 metrekare cirit sahası, kafeterya ve günübirlik ihtiyaçların giderilebileceği sosyal alan, 12 atlık barınak ve yemlik deposu ve 100’er kişilik 2 adet stat yer alıyor.