Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yüzde 60 paylaşımı: Kars’ta sayı kaç oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk doz aşılama oranının yüzde 60’a ulaştığını açıkladı. Kars’ta ise son verilere göre 101 bin 496 kişinin birinci doz, 42 bin 995 kişisinin ise ikinci doz aşısı tamamlandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye‘de aşılanma oranına ilişkin olarak Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Bakan Koca paylaşımında, “37 MİLYON 250 BİN KİŞİ en az bir doz aşısını oldu. Böylece 18 yaş ve üstü nüfusta ilk doz aşısı yapılanların oranı %60’A ULAŞTI. Birinci, ikinci, üçüncü dozların toplam sayısıysa 56 Milyonun üzerinde. Randevu alın, bir an evvel siz de aşınızı yaptırın” ifadesini kullandı.

KARS’TA KAÇ KİŞİYE AŞI YAPILDI?

Sağlık Bakanlığının resmi sitesinde yer alan verilere göre; Kars‘ta, 9 Temmuz 2021 saat 11.57 itibarıyla 149 bin 678 aşı yapıldı.

101 bin 496 kişiye birinci doz aşı uygulanırken, 42 bin 995 kişinin ise ikinci doz aşıları tamamlandı.

KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ’DEN AŞI ÇAĞRISI

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de salgının önüne geçebilmek adına geçtiğimiz günlerde vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısı yapmıştı.

Kars Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kıymetli vatandaşlarımız; Covid-19 salgınından kurtulmak, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak, Gazi Kars‘ımızı aydınlığa çıkartmak için aşılarımızı yaptıralım. Hemen şimdi, en geç yarın sizi en yakın aşı merkezimize bekliyoruz…” ifadesini kullanılmıştı.