Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz, İnkaya köyünde: İşte sel felaketinin bilançosu!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış’a bağlı İnkaya köyündeki sel felaketinin bilançosunu açıkladı. Can kaybının yaşanmadığını belirten Vali Öksüz, “41 tane konutta hasar var. 5 büyükbaş, 1 küçükbaş hayvanımız telef olmuş durumda. 6 tane araçta, 2 tane traktörde hasar var. Bu hasarları tespit ettik. İnşallah bundan sonra da zararın giderilmesi için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kars Valisi ve Belediye

Kars‘ın Sarıkamış ilçesine bağlı İnkaya köyünde, önceki gün yaşanan sel felaketinin bilançosu ortaya çıktı.

Bölgede Jandarma ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması devam ederken, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de köye giderek selden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi ve yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından kameraların karşısına geçen Vali Öksüz, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini ve zararların karşılanması için gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

“CAN KAYBI YOK, 41 TANE KONUTTA HASAR VAR”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli hasar tespitinin yapıldığını aktaran Öksüz, ardından şu ifadeleri kullandı;

“Can kaybı olmadığı için Allah‘a şükrediyoruz. Maddi zararları karşılarız ama can kayıplarını telafi etmek mümkün değil. 41 tane konutta hasar var. 5 büyükbaş, 1 küçükbaş hayvanımız telef olmuş durumda maalesef. 6 tane araçta, 2 tane traktörde hasar var. Bu hasarları tespit ettik. İnşallah bundan sonra da zararın giderilmesi için gayret edeceğiz. Allah bir daha böyle sıkıntılar vermesin.”

JANDARMA EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Kars Valiliğinden bir açıklama yapılarak, Jandarma ekiplerinin sel bölgesindeki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, “Kahraman Jandarma halkımızın hizmetinde. Jandarmamız; 4 Asayiş timi, 1 Komando timi, 1 JAK Timi ve 44 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 77 personelle yaşanan sel afetinden etkilenen vatandaşlarımıza yardımlarına aralıksız devam ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haber:  Sel felaketinin yaşandığı Sarıkamış İnkaya köyünden korkunç görüntüler!