Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

30 Ağustos Zafer Bayramı Kars’ta coşkuyla kutlandı!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın

Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtına Kars Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kars Belediyesi‘nin çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, tebrikleri kabul etti.

Törenin ilerleyen bölümlerinde Vali Öksüz ve 14.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, askeri araç ile törene katılanların ve vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladı.

Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından gönderilen kutlama mesajları okundu.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hülya Bulut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından da Alparslan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Egesu Öğüsu ile Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencilerinden Barış Kuçlu, ‘Zafer Bayramı’ temalı şiirler okudu.

Kutlama programı kapsamında Kars Şehitliğinde de bir tören düzenlendi.

Burada da Kars Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi ve tören mangası tarafından saygı  atışı yapıldı.

Kars Şehitliğindeki tören, Vali Türker Öksüzün Şehitlik Defterini imzalamasının ardından Şehitlik Müzesinin gezilmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

İlgili Haber:  Kars Valisi Türker Öksüz'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

TÖRENE KATILANLAR

Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere uygun şekilde yapılan kutlama programına; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Vali Yardımcıları Mehmet Zahid Doğu, Zafer Yiğit ve Musa Aydemir, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Cafer Güneş, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, kamu kurum ve kurulularının yöneticileri, Azerbaycan Kars Başkonlosolosu Nuru Guliyev, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Kars Valiliği