Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta hal esnafı, Vali Türker Öksüz’den yardım bekliyor!

Kars’ta çöp, hijyen, ulaşım ve altyapı gibi birçok sorunla mücadele eden Yaş Sebze ve Meyve Hali esnafı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’den yardım bekliyor.

Kars'ta çöp, hijyen, ulaşım

Kars Yaş Sebze ve Meyve Hali esnafı, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek sorunlarının çözümü için destek istedi.

Ziyarette hal esnafının sorunları hakkında bilgi veren Yaş Sebze-Meyve Toptancılar Hali Başkanı Hasan Özağdaş şunları dile getirdi;

“Bilindiği üzere Kars Yaş Sebze ve Meyve Hali ilimizin doğusunda, şehir merkezine uzak, Otogar ile canlı hayvan pazarının yanında yer almaktadır.

Kars Hali esnafı, halin şehir merkezine uzak olması, ısınma, altyapı, hijyen, ulaşım vb. birçok sorun sebebi ile burayı terk etmiştir.

İlde ve ilçelerde faaliyet yürüten manavlar, hijyen ve diğer sebepler dolayısıyla rotalarını değiştirerek il dışından sebze ve meyve temin etmekte ve biz, yetkililerin bu duruma sessiz kalmasına isyan etmekteyiz.

Ayrıca, canlı hayvan pazarının Kars Hali yakınına kurulması da hal esnafının işlerini olumsuz etkilemiştir.

Müşterilerine hijyenik ürün satmayı kendisine politika edinen manavlar, Kars Hali’ne girmemekte, il dışından sebze ve meyve temin etmektedir.

Bu durum ilimiz kaynaklarının dışarı akmasına, iş ve istihdam kaybına neden olmaktadır. Yetkililerden bir an önce çözüm beklemekteyiz.”

BALKAY: SORUNLARI ÇOK ÖNCEDEN TESPİT ETTİK ANCAK İLGİLİ KURUMLAR ÇÖZÜM ODAKLI HERHANGİ BİR ADIM ATMADI

Hal esnafının sorunlarını dinleyen ve notlarını alan Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 10. Meslek Komitesi Başkanı Fikret Balkay ise Kars Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde yaşanan sorunu çok önceden tespit ettiklerini, konu hakkında rapor oluşturarak ilgili kurumlara ilettiklerini ancak çözüm odaklı herhangi bir adım atılmadığını belirtti.

Balkay, sözlerinin sözlerinin devamında şunları dile getirdi;

Kars Yaş Sebze ve Meyve Hali işlevini kaybetmiştir. Esnaf, hali terk etmiş şehir merkezlerinde kaldırımları işgal etmek sureti ile her manav kendisine mini hal kurmuştur.

“YENİ VE FONKSİYONEL BİR SEBZE HALİ BİNASI İNŞA EDİLMELİ”

Bu durum hukuken yanlış olmasının yanında vatandaşlar açısından da olumsuzluklar teşkil etmektedir.

Yetkililerin bu duruma acilen çözüm üretmesi gerekmektedir. Hem Hal esnafı hem manavlar, şehir merkezine yakın yeni ve fonksiyonel bir Sebze Hali Binası talep etmektedir.

Başta Kars Belediyesi olmak üzere, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve ilgili tüm kurum kuruluş ve dernekler olarak müşterek çalışma başlatmalı, şehrin kangrene dönüşmüş bu sorununu çözebilmek için çalışma başlatmalıyız.”