Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yeşim Salkım’ı yıkan olay! Babası Dursun Salkım koronavirüse yenik düştü

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım’ın babası Dursun Salkım, 20 gün önce yakalandığı koronavirüsle mücadeleyi kaybetti. Yeşim Salkım acı haberi sosyal medyadan sosyal medya hesabından “Sizin hiç babanız öldü mü?” sözleriyle duyururken, Dursun Salkım’ın kaç yaşında olduğu ve aşı yaptırıp yaptırmadığı da merak edilmeye başlandı. İşte Dursun Salkım’a dair bilinenler…

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım'ın

Pop müzik Sanatçısı Yeşim Salkım‘ın babası Dursun Salkım, 81 yaşında koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti.

1941 doğumlu Dursun Salkım‘ın 3 doz aşı yaptırmasına rağmen 20 gün önce koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Babasının ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran Yeşim Salkım, “Sizin hiç babanız öldü mü? Cennette buluşalım babam. Dursun Salkım… ifadelerine yer verdi.

Yeşim Salkım‘ın kızı Gizem Salkım da bir paylaşım yaparak, “Canım dedemi kaybettik. Sen çok seviyorum. Mekanın cennet olsun. Artık daha güzel bir yerdesin.” dedi.

Peki Yeşim Salkım‘ın babası Dursun Salkım kimdir, nereli, eşi kim, mesleği ne? İşte Dursun Salkım‘a dair bilinenler…

Dursun Salkım, 1941 yılında Muğla‘nın Milas ilçesinde dünyaya geldi. Orta eğitimini Milas‘ta tamamladıktan sonra Edirne Öğretmen Lisesi‘ni bitirdi ve öğretmen oldu.

Sahneye ilk kez öğretmen lisesindeki öğrenciliği sırasında amatör olarak çıktı. O yıllarda İstanbul’a geldi ve Ali Erköse ile birlikte Kazablanka Gazinosu‘nun kadınlar matinesine katıldı.

Gördüğü ilgi ardından müzik kariyerine adım attı. Bir yıl sonra sözleri ve bestesi kendisine ait olan ilk plağı “Gazeteci Çocuk”u çıkardı.

Profesyonel olarak ilk kez İzmir Fuarı‘nda şarkı söyledi. Öğretmenliği bıraktıktan sonra 10 yıl Ankara’da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. Lunapark, Sarıyer, Urcan gibi içkili gazinolarla İstanbul‘da tanıştı. Aynı yıllarda sözlerinin çoğunu kendisinin yazdığı şarkılardan oluşan yaklaşık üç yüz plak doldurdu.

Ses sanatçısı Sevim Tuna ile evli olan Dursun Salkım‘ın kızı Yeşim Salkım da anne-babasının izinden giderek sanatçı oldu.

Yeşim Salkım kimdir?

Ankara‘da dünyaya gelen  Yeşim Salkım ise Kavaklıdere‘de büyüdü. Saint Benoît Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü’nde öğrenim gördü.

İlk albümünü 31 Mart 1994‘te çıkaran Salkım, “Son Sigara”, “Ben Yoldan Gönüllü Çıktım” ve “Hiç Keyfim Yok” adlı parçalarıyla tanındı.

1995 yılında çıkardığı “Ferman” albümü, Deli Mavi, bir Ajda Pekkan cover’ı olan Yeniden Başlasın ve Günlerim Soluyor gibi şarkılarla kariyerini sürdürdü.

1996 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. İlk oynadığı film, Eşkıya‘da başrol karakteri Emel‘i canlandırdı.

İlk evliliğini 1989’da Mustafa İmre ile yaptı. 1990’da kızı Gizem doğdu. Bir dönem Uzan Ailesi’nden Hakan Uzan‘la olan evliliğiyle gündeme geldi.

İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 1997’de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu.

Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı.

Hakan Eratik‘le evliliğinden 9 Nisan 2011’de kızları Ada dünyaya geldi.

“Şarkıcı” filmiyle 2001 yılında Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.