Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Atıf Özbey değerlendirdi: Paşinyan’ın bu adımı her iki ülkenin lehinedir

Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin yeniden normalleşebileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi. 

Haber Değer İmtiyaz Sahibi

Nikol Paşinyan‘ınTürkiye ile ilişkileri normalleştirmeyi, kara ve tren yolu ulaşımını tekrar hayata geçirmeyi istişare etmeye hazırız” şeklindeki açıklamasının, her iki ülkenin de lehine olduğunu ifade eden Atıf Özbey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Bu adım, her iki ülkenin (Türkiye-Ermenistan) lehinedir. 30 yıldır özlem ile beklenilen bir projedir. Bir musibet, bin nasihat meselesi; Karabağ savaşı bu gerçeği ortaya çıkarmıştır. Türkiye-Azerbaycan-Rusya-İran-Ermenistan-Gürcistan ittifakı bölgenin istikrarı için bir gerekliliktir.”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kabine toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik açıklamalarına dikkat çekerek, “Bu açıklamalarda Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme olasılığını görüyoruz. Türkiye ile ilişkileri normalleştirme, kara ve tren yolu ulaşımını tekrar hayata geçirmeyi istişare etmeye hazırız. Böyle bir görüşmeye hazırız ve bunu daha da genişletebiliriz.” demişti.