Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz’ün hayali gerçek oluyor

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “en büyük hayali” olarak nitelendirdiği Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valiliği‘nden yapılan açıklamada, Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi‘nin kaba inşaatının tamamlandığı ve projenin yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Kars İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katkılarıyla yapılan Merkez‘in misyonu şu ifadelerle tanıtıldı;

“Engelli vatandaşların gündüzleri zaman geçirebileceği Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi, oluşturulacak çeşitli atölyelerde sunulacak hizmetlerle, yaşam ve oyun alanlarıyla, spor salonuyla, hobi bahçesiyle eğitim, sosyal uyum ve beceri geliştirmeye katkı sunacak. Merkez, 130 engelli vatandaşa hizmet verebilecek.”

Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi‘nin temeli, Haziran ayı başında Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın katıldığı bir törenle atılmıştı.

İlgili Haber:  Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç müjdeyi verdi: Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi kuruluyor
İlgili Haber:  Kars'ta Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı