Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars dikkat! Vaka sayıları artmaya devam ediyor

Kars’ın koronavirüs vaka oranı, bir haftada 100 binde 128,81’den 100 binde 152,32’ye yükseldi.

Kars’ın koronavirüs vaka oranı,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca‘nın Twitter hesabından paylaştığı haritaya göre; Kars‘taki koronavirüs vakalarında son hafta da artış yaşandı.

21-27 Ağustos tarihleri arasında 100 binde 128,81 olan vaka oranı, 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 100 binde 152,32 olarak hesaplandı.

AŞILAMA ÇALIŞMALARINA RAĞMEN VAKALAR NEDEN ARTIYOR?

Öte yandan aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Kars’ta, geçtiğimiz günlerde yüzde 75 oranı geçilerek ‘mavi’ kategoriye ulaşılsa da, vaka oranlarında beklenilen düşüşün yaşanmaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Ancak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşılamanın artmasına rağmen vaka ve vefatlar sayıları neden yükseliyor?” sorusunu yanıtlamış ve vakaların birçoğunun aşısız ya da eksik aşılı vatandaşlar olduğunu vurgulamıştı.

Bakan Koca basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu aşısızların salgını olmaya devam ediyor, olay çok net. Yeni dönemde vakaların yüzde 83’ü aşısını tamamlamayanlar, hastanede yatanların yüzde 90’ı aşısını tamamlamayanlar. 60 milyon aşısını tamamlaması gereken vatandaşımız var. Aşısını tamamlayanlar 35 milyon” ifadelerini kullanmıştı.