Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ardahan Valisi Hüseyin Öner esnaf ziyaretinde açıkladı: Aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu!

’34. Ahilik Haftası’ nedeniyle esnafları ziyaret eden Ardahan Valisi Hüseyin Öner, esnaflara yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede aşının önemini anlattı. “Birinci doz aşıda yüzde 87’nin, 2. dozda ise yüzde 67’nin üstündeyiz” diyen Vali Öner, ayrıca aşı olmayanlara bundan sonra PCR testi sorulacağını da açıkladı.

'34. Ahilik Haftası' nedeniyle

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ’34. Ahilik Haftası’ dolayısıyla hem esnafı ziyaret etti hem de Kovid-19 denetimi gerçekleştirdi.

Ziyaret ettiği esnaflara aşının önemi hakkında bilgi veren Vali Öner, aşı olmayanların bir an önce aşılarını yaptırmalarını tavsiye etti.

“Aşı olmayanlara bundan sonra PCR testi soracağız”

Vali Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlığı için çabaladıklarını söyledi.

Ahilik Haftası dolasıyla pazar yerinde hem denetim yapıldığını hem de aşı çadırı kurulduğunu ifade eden Öner, şunları kaydetti;

“Perşembe Pazarı’ndaki esnafın, yani pazarcı esnafın aşı olmasını istiyoruz. Aşı olmayanlara bundan sonra PCR testi soracağız.

Ayrıca pazar bitişiğinde aşı çadırını kurduk. Her fırsatta aşının önemini vurguluyoruz. Aşılama oranlarını arttırmanın gayretindeyiz.

Birinci doz aşıda yüzde 87’nin, 2. dozda ise yüzde 67’nin üstündeyiz. Bu çalışmalarla tek derdimiz ve gayemiz, vatandaşımızın sağlığını korumak ve çocuklarımızın rahatlıkla okullarına gitmelerini sağlamak.

Esnafın da ticareti arzu ettiği gibi olsun istiyoruz. Ahilik Haftası dolayısıyla bugün de böyle bir çalışma yaptık.”