Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Parti Iğdır İl Başkanlığı, Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını andı

 Merhum Başbakan Adnan Menderes, dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yıl dönümünde Iğdır’da anıldı.

 Merhum Başbakan Adnan Menderes,

Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu‘nun idam edilişinin 60. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Iğdır İl Başkanlığı‘nda, parti teşkilatının il yönetimi ve kadın kollarının katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.

Partiler adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Iğdır İl İnsan Hakları Birim Başkanı Bircan Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nde toplumsal ve siyasi unsurlarıyla ilk darbenin 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu dönemin Türkiye‘de darbelerin başlangıcı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

27 Nisan E-Muhtırası, 15 Temmuz darbe girişimi ile uyandırılmaya çalışılan bu karanlık odaklar, aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılık ile sekteye uğratılmış ve ilelebet engellenmiştir.

Türkiye’de darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere 16 Temmuz sabahı itibarıyla kapanmıştır.

Sahneye koyulmak istenilen oyunlara, Türkiye’ye diz çöktürmek istenen her eyleme karşı milletine ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir.

Daha demokratik ve özgür bir ülkede yaşamak için canlarını feda eden Menderes, Zorlu ve Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz.”