Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Gaziler Günü mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Valisi ve Belediye

Vali Türker Öksüz‘ün mesajında şu ifadeler yer aldı;

“Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, Cumhuriyetimizin sönmeyen meşalesi kahraman gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettikleri Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük Türk milleti, söz konusu vatan olduğunda ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.’ düsturuyla, gencinden yaşlısına yekvücut olmuş ve tarihi boyunca vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna destanlar yazmıştır.

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, istikbal ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz.

Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan gazilerimize minnettarız.

Devletimiz ve kadirşinas milletimiz, gazilerimizin hatırasını her zaman canlı tutarak onlara hak ettiği değeri vermektedir.

Şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi şefkatle yâd etmekte, her koşulda onların yanlarında yer almakta, kederlerini paylaşıp gururlarına ortak olmaktadır.

 Bu bağlamda; devletimizce özellikle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizin bekası ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğrunda canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Gazilik mertebesiyle şereflenmiş tüm gazilerimizin ‘Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”