Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Öz Sema A.Ş. gururla sunar: Kars’a dev yatırımlar!

1982 yılında kurulan Öz Sema Oto. San. Tic. A.Ş., özellikle gıda, otomotiv ve tekstil sektöründe yürüttüğü faaliyetlerle Kars’ta kısa sürede lider konuma ulaştı. Türkiye’nin en önemli restoran zincirlerinden Tavuk Dünyası’nı ve filo kiralama sektörünün önemli markalarından Avis ve Budget’i Karslıların hizmetine sunan şirket, aynı zamanda bünyesindeki Bey Car Rental firmasıyla da adından söz ettirmeyi başardı. Öz Sema Oto. San. Tic. A.Ş. ortaklarından Halil İbrahim Bayrambey, şirketin kuruluş ve gelişim sürecini, faaliyet alanlarını ve hedeflerini Haber Değer’e anlattı.

Öncelikle biraz geçmişe gidelim ve Öz Sema Oto. San. Tic. A.Ş.’nin gelişim sürecinden başlayalım. Bu yola nasıl çıktınız ve günümüze gelene kadar nelerle uğraştınız?

Bizim geçmişimiz aslında taksiciliğe dayanıyor. Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı babam Nesip Bayrambey. Babam Kars’ın ilk galericisi aslında. Aynı dönemde gazetecilik ve Radyoevi sanatçılığı da yapıyor. 1982 yılında taksicilik yaparken kentte galeri firmasının olmadığını fark ederek, birikimiyle Sema Otomotiv adıyla bir galeri firması açmaya karar veriyor. İki arabayla başladığı bu yolda, çeşitli satış politikalarıyla şirketi giderek geliştiriyor. Bu süreçte ikinci el araç alım satımlarının yanı sıra 17 yıl Renault bayiliğini üstleniyor. Ayrıca Bursa’da tekstil ve kafe sektöründe de çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Halil İbrahim Bayrambey

2012 yılında ise İstanbul’da bir Rent A Car açtık. Rent A Car açıldığı zaman İstanbul’da üniversite öğrencisiydim ve firmayla ben ilgileniyordum. Böylece ben de iş hayatına atılarak babamla birlikte çalışmaya başladım.
Üniversiteyi bitirdiğim zaman da Kars’a döndüm ve kardeşim Muhammet Salih Bayrambey ile birlikte şehrimizde bir eksiklik olduğunu düşünerek, Avis, Budget ve Tavuk Dünyası gibi Türkiye’nin en büyük kurumsal firmalarının franchisingini aldık.

Devam etmeden önce ‘satış politikaları’ kısmını biraz daha açabilir misiniz? Nedir bu ‘satış politikalarından’ kastınız?

Aslında otomobil kampanyası desek daha doğru olur. Babam durağan giden işini biraz daha canlandırmak adına 1995 yılında bir kampanya yapmaya karar veriyor ve 20 adet 30’ar kişilik kampanya başlatıyor. Bu kampanya sadece Kars‘ta değil Türkiye genelinde de ses getirmeyi başarıyor. 4 yıl içerisinde 600 aracı kampanya sahiplerine teslim ediyor. Bu da babamın en büyük hizmetlerinden birisi oluyor.

Bayrambey ailesi…
Peki bugün gelinen noktada kurduğunuz ve işlettiğiniz firmalarla hedeflediğiniz seviyeye ulaştınız mı?

Evet şu anda hedeflediğimiz noktadayız. Zaten en büyük hedefimiz şehrimize yatırım yapmak ve hemşerilerimize istihdam olanağı sağlamaktı. Bu hedefe şu anda ulaştık. Aynı zamanda firmalarımızla kentin kimliğine de olumlu katkılar sağladık. Örneğin Kars’a gelen insanlar, Tavuk Dünyası’nı, Avis’i, Budget’i gördüklerinde şehrimizin yaşam standartlarının Batı’daki diğer şehirlerle aynı seviyeye ulaştığını görüyorlar. Biz bence çok daha fazlasıyız.

O zaman biraz da geleceğe yönelik hedeflerinizi öğrenelim.

Geleceğe yönelik hedeflerimizle ilgili şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Şehrimizde 2018’den sonra başlattığımız kurumsal yapılaşmayı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni kurumsal isimlerle zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Kars’a ve Kars halkına çok daha büyük sürprizlerimiz olacak. Bekleyin ve görün.

DİĞER VİDEOLAR