Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde neler oluyor? Açıklamalar arka arkaya geldi!

Kars’ın Kağızman ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin artan koronavirüs vakaları nedeniyle kapatıldığı haberleri üzerine, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden arka arkaya açıklamalar geldi. Açıklamalarda; sadece 2 sınıfın karantinaya alındığı ve okulda yüz yüze eğitime devam edildiği bildirildi. 

Kars’ın Kağızman ilçesindeki Anadolu

Önceki gün yerel ve ulusal birçok haber platformunda, Kars’ın Kağızman ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nde, öğrenci ve öğretmenlerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından okulun kapatılarak uzaktan eğitim sistemine geçildiği yönünde haberler yer aldı.

Bunun üzerine Kars Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nden arka arkaya açıklamalar yapılarak, okulda sadece 2 sınıfın karantinaya alındığı, diğer sınıflarda ise yüz yüze eğitime devam edildiği aktarıldı.

Kars Valiliği‘nden yapılan açıklamada, 709 öğrencisi bulunan 23 derslikli okulda, 2 sınıfta 2’şer öğrencinin testinin pozitif çıktığı ve sadece bu sınıfların karantinaya alındığı vurgulandı.

“Bazı internet haber sitelerinde; ‘Öğrenciler ve öğretmenler pozitif çıktı, okul kapatıldı’ başlığıyla haberler yayınlanması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.” şeklinde başlayan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı;

Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde toplam öğretmen ve idareci sayısı 37, toplam öğrenci sayısı 709, derslik sayısı 23 olup bunlardan 2 sınıfta 2’şer öğrenci pozitif olduğu için sadece bu 2 sınıf karantinaya alınmıştır.

“8 öğrenci pansiyonda ve ailelerinin yanında izole edilmiştir”

Bunların dışında farklı sınıf seviyelerinde testleri pozitif olan 8 öğrencimizin bir kısmı pansiyonda bir kısmı ise ailelerinin yanında izole edilmişlerdir. Okulun kapatılması söz konusu olmayıp, karantinaya alınan sınıflarımızın karantina süreci bittikten sonra eğitim öğretime kaldıkları yerden devam edeceklerdir.”

Öte yandan Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün sosyal medya hesabından da benzer bir açıklama yapılarak, çıkan haberler yalanlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı;

“Bazı internet haber sitelerinde; “Öğrenciler ve öğretmenler pozitif çıktı, okul kapatıldı” başlıklı haberler doğru olmamakla beraber adı geçen okulda 2 sınıfta 2’şer öğrenci pozitif olduğu için sadece bu 2 sınıf karantinaya alınmıştır.

Ayrıca farklı sınıf seviyelerinde testleri pozitif olan 8 öğrencimizin bir kısmı pansiyonda bir kısmı ise ailelerinin yanında izole edilmişlerdir. Okulun kapatılması söz konusu olmayıp, sınıflarımızın karantina süreci bitikten sonra eğitime kaldıkları yerden devam edeceklerdir.”