Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SERKA Genel Sekreter Vekili Karakurt ile İl Kültür Turizm Müdürü Çetin imzaladı: Ani için yeni düzenleme!

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ani Arkeolojik Sit Alanı’nda bulunan tarihi kalıntılar için yapı kimlik kartları hazırlanacak.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA)

Serhat Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Programı kapsamında Ani Arkeolojik Sit Alanı’nda yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Ajansın desteğiyle Antik Kent’te yürütülen projeler kapsamında “Ani Ören Yeri Anıtsal Yapıların Yapı Kimlik Kartlarının Hazırlanması” için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile sözleşme imzalandı.

Sözleşmeyi SERKA Genel Sekreter Vekili Nesim Karakurt ile İl Kültür Turizm Müdürü Hayrettin Çetin imzaladı.

Sözleşmeyle Ani’de yer alan yapılara özgü koruma gereksinimleri ve öncelikleriyle birlikte eserlerin kültürel kimliğini saptamak üzere alandaki yapı ve kalıntıların yapı kimlik kartları hazırlanacak.

2016 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne kaydedilen Ani Arkeolojik Sit Alanı’nda yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülüyor.

Ajansın destek verdiği önemli projeler arasında “Ebu’l Manuçehr Camii’nin İbadete Açılması-Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin Hazırlanması ile Uygulanması Projesi”, “Ani Büyük Hamam ve Çevresinin Kazı, Rölöve, Restitüsyon Projesi”, “Ani Ören Yeri Selçuklu Çarşısı ve Selçuklu Konutları Konservasyonu ve Genel Arkeolojik Kazı Çalışması Projesi” gibi büyük projeler bulunuyor.

Öte yandan AB Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın faydalanıcısı olduğu Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin üç önemli bileşeninden birisi olan yapım işlerinin bir kısmı da yine Ani Antik Kenti’nde yürütülüyor.

Ajans desteğiyle Antik Kent’teki yapılara kimlik kartlarının hazırlanması çalışması da önemli bir eksikliği gidermiş olacak.