Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ardahan’da korkutan tablo: Valilik resmen seferberlik ilan etti!

Koronavirüs vaka oranının son haftada en çok arttığı iller arasında yer alan Ardahan’da, Valilik emriyle polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin denetimleri sıklaştırıldı. 

Koronavirüs vaka oranının son

Ardahan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde aşılama oranı en yüksek il olsa da, kentte son haftalarda vaka oranları hızla artmaya başladı.

18-24 Eylül tarihleri arasında 100 binde 159,11 olan vaka oranı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 100 binde 243,34‘e kadar çıktı.

Bu oranla Ardahan, son hafta vaka oranı en çok artan altıncı il olurken, Valilik hemen teyakkuza geçerek denetimleri sıklaştırıldı.

Sağlık ekipleri, güvenlik güçleri ve görevlilerle kent merkezindeki denetimlere katılan Vali Yardımcısı Haluk Koç, esnaf ve vatandaşları sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

Son günlerde kentte vaka sayılarında artış gözlendiğine dikkat çeken Koç, vatandaşlara aşıyı ihmal etmemelerini gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Vaka sayılarının artmasıyla sıklaştırılan denetimlerde, polis ekipleri de tedbirler konusunda vatandaşları anonslarla uyar yaptı.