Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Kağızman için hem teşekkür hem uyarı!

Yıllardır tartışma konusu olan Kağızman’ın doğalgaz meselesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Kararname ile çözüme kavuştu. Uzun süredir Kağızman halkı bu haberi bekliyordu. Kış aylarına girmek üzereyiz. Yapılan açıklamalara göre Kağızman, 2022 yılında doğalgaza kavuşacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah…

İlgili Haber:  Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı: Kağızman'da bazı taşınmazlar kamulaştırıldı!

Bu anlamda başta Sn. Cumhurbaşkanımıza, Milletvekillerimiz Sn. Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Sn. Yunus Kılıç’a, AK Parti İl Başkanı Sn. Adem Çalkın‘a ve Kağızman Belediye Başkanı Sn. Nevzat Yıldız’a müteşekkiriz.

(Ayrıca Nevzat Bey, doğalgaz hattının tamamlanmasının ardından asfalt çalışmalarının başlayacağını da söylüyor.)

Kağızman’ın nüfusu 20 bini aştı ve hızla artıyor. Şehir merkezine çok sayıda yüksek bina yapıldı. Ben de yıl içerisinde önemli bir vaktimi memleketim Kağızman’da ve köyümde (Tut) geçiriyorum. Doğrusu çarpık yapılaşma ve keşmekeş bir trafik manzarası, benim gibi tüm Kağızmanlıları derinden üzüyor. Samimi tekliflerimiz de maalesef pek karşılık bulmuyor.

Kağızman yeşillikle, bahçelerle, uzun elma ve abrigoz kayısısı gibi meyvelerle bütünleşmiş bir ilçe… Uzun bir süredir, akciğerimiz olan bahçelerimiz sökülüyor. Yerine ise 10 kata varan yüksek binalar, ‘çarpık bir şekilde’ yapılıyor.

Hiçbirisinin altında garajı yok. Tüm Kağızmanlıların ortak sorunu; Merkez’de artık nefes alamamak…

Yazlar eskiye nazaran çok daha sıcak… Doğalgaz henüz faaliyette olmadığı için, kışın yaşanan hava kirliliği ise kabus gibi…

Tonu 4 bin TL olan kömür can yakıyor. İlçe halkı kara kara düşünüyor. Sosyal yardım olarak kırsal kesimde kullanılan kömürün, ilçede kamu kurumlarında kullanılacağı söylentileri var. O zaman eyvah ki ne eyvah!

Bir defa hemen bu çarpık yapılaşmadan vazgeçilmelidir. Dikey mimari yerine, yatay mimari teşvik edilmelidir. 1 metrelik yeşil söküleceği zaman bin defa düşünülmelidir!

Not: Devamı gelecek…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER