Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Kağızman’ın asırlık çilesini kim bitirecek?

Nüfus ve gelişmişlik bakımından Kağızman’dan çok daha küçük ilçelerimizde modern otogarlar var. Bunların başında şirin ilçemiz Selim geliyor.

Kağızman otogarı yıllardır vasfını yetirmiştir. Yenisinin yapılmakta olduğunu biliyoruz. Ancak otogar problemi yıllar önce halledilmeliydi. Oldukça harabe halde olan yarım asırlık otogar şehrin tam orta yerinde!

Kağızman’ın yanı başındaki Iğdır/Tuzluca ilçemiz (Nüfusu: 10 bin) modern bir Millet Bahçesine kavuştu. Hayalim olan, Belediye Pazarı-Halk Eğitim-Otogar-Sebze Hali-Dere başına kadar uzanan merkezde altı otopark, üstü Millet Bahçesi projesini yetkililerle paylaştım. Ancak büyük bir finans kaynağına ihtiyaç olduğu da bir gerçek. Bu otopark ilçenin trafik çilesini çözecektir. İlaveten acilen küçük çapta birkaç otoparka ihtiyaç var.

Son yıllarda Aras nehrinin üzerine HES’ler yapıldı. Ancak bu HES’ler, enerji üretimimize ciddi katkı sunsa da Kağızman’ın özelikle bahçecilik üretimini olumsuz etkiledi.

Yine üreticilerin başta uzun elma ve kayısı (abrigoz) olmak üzere meyveleri muhafaza edebilecekleri bir soğuk hava deposu maalesef yok.

 


AK Parti hükümetleri döneminde Kağızman Devlet Hastanesi, Fen Lisesi, KYK öğrenci yurdu, stadyum, SGK binası gibi büyük yatırımlar oldu.

Kesik köprü yolu başlı başına bir şaheser. Ancak Kağızman-Paslı-Kars yolu AK Parti’nin 19 yıllık iktidarları döneminde bir türlü bitmedi ve bitmiyor. 73 kilometrelik yolun 14 kilometresi (Selim yol ayrımı) taaa merhum Özal iktidarlarında bölünmüş yol haline getirilmiş.

AK Parti hükümetlerinde de daha modern hale kavuşmuş. Geri kalan 59 kilometrelik yolun bugün itibarıyla yarısı bitirilmiştir. Paslı virajların Kırmızı Köprü Viyadüğünün bitirilerek hizmete sunulması tüm Kağızman için bir bayram sevinci oldu. Buna mukabil diyoruz ki; 59 km’lik yolun yarısı 19 yılda bitirildiğine göre, geride kalan yarısı için kaç yıl daha gerekmektedir? Yılda 5 km ilerliyor!

2022’de de sadece 5 km’si mi yapılacak, yoksa daha mı hızlı yürüyecek? Asırlık çileyi kim bitirirse düğmelerimizi baştan sona kadar önünde ilikler saygıyla alkışlarız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER