Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Settar Kaya

Cumhurbaşkanı Meral Akşener

Genel başkanımız Meral Akşener’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim” açıklaması üzerine parti disiplini açısından bu yazıyı yazmamam, “Tabi ki sayın genel başkanım Başbakanlığa daha çok yakışırsınız ” demem gerekirdi.

Ancak, yaşım ve müktesebatım gereği ‘evet efendim’ci siyasetçi olma sürecini geride bıraktım. Memleket için doğru olduğuna inandığımı söylemek durumundayım.

Sn. Genel Başkan, bu kararını açıkladığında “İyi oldu, kim aday olsun kargaşasını bitirdi” diye düşünmüştüm.

Fakat geçen süredeki gelişmeler hiç de öyle olmadığını gösteriyor!

Öncelikle Meral Akşener’in “Aday değilim” açıklaması sonrasında Millet İttifakı cephesinde Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmede bir gevşeme olduğunu görüyorum.

Ülkemizde seçmenlerin yüzde 70’inin sağ seçmen olduğu bir gerçek. Son aylarda bu seçmenler kitleler halinde İYİ Parti’ye kayıyor. Haklı olarak hepsinde Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde neden İYİ Parti’nin rolü olmasın ve neden Meral Akşener olmasın sıkıntısı var.

Birkaç günden beri İYİ Parti il yönetimi olarak Kars’ta kamu kurumlarını ziyaret ediyoruz, saha çalışması yapıyoruz.

Hemşerilerimizden aldığımız ilk soru “Genel başkan neden aday değil?”

Bize fırsat vermeden cevabını da kendileri veriyor. Kazanmaya en yakın aday Sn. Akşener’dir.

Sn. Genel Başkanın aday olmadığını açıklaması ülke genelinde heyecanı düşürdüğü gibi, Cumhurbaşkanlığı seçimini de riske sokma tehlikesi taşıyor.

Türkiye’de kutuplaştırılan toplumunun asgari müştereklerde birleşmesi, kimseyi ayırmadan, siyasi düşünce, din, mezhep, etnik yapı farkı gözetmeden herkesi kucaklayacak bir atmosferin oluşması için Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına ihtiyaç var.

Türkiye’nin geri kalmış Ortadoğu ülkeleri görünümünden kurtarılması, yüzünü tekrar çağdaş medeniyete dönmesi için Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına ihtiyaç var.

Kadın cinayetlerinde dünya rekoru kırdığımız, kadının toplumdaki statüsünün her geçen gün gerilediği Türkiye’de bir kadın Cumhurbaşkanı çok büyük anlam ifade eder.

Türkiye’nin komşularıyla sorunlarını çözmesi, dünyada yeniden saygın ve barıştan yana konumuna kavuşması için Meral Akşener’in girişimci, uzlaştırıcı, dirayetli liderliğine ihtiyaç var.

100. yılına giren Cumhuriyetimiz ilk defa bir kadın Cumhurbaşkanı seçmeye bu kadar yaklaşmışken, bunu heba etmeye hakkımız var mı?

Şüphesiz Sn. Genel Başkan memlekete olan sevdası gereği bu fedakârlıkta bulunmak istemiştir. Fakat kendisinin Cumhurbaşkanlığına olan ihtiyaçta ortadadır.

Bu düşüncemi bugün yazıyorum, ilerleyen süreçte halkımızın bu talebinin geri çevrilemez bir noktaya ulaşacağını da hep birlikte yaşayıp, göreceğiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER