Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Settar Kaya

TADEF Gecesi’nden hatırda kalanlar

Karabağ zaferinin 1.yıldönümü nedeniyle Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADEF) İstanbul Four Seasons otelde Zafer Şöleni düzenledi. Gece şölenden öte bir Türk kurultayı havasında geçti.

Geceye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Sayın Valeh Hacıyev, Kerkük Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi, Üst düzey komutanlar, milletvekilleri, yabancı diplomatlar ve Karabağ Gazileri katıldı.

Azerin, Günel Zeynalova, Alihan Samedov başta olmak üzere birçok Azerbaycanlı ünlü sanatçı sahne aldı. Hazar Azerbaycan Halk Dansları topluluğu son derece güzel gösteri sundu.

Gecede yapılan hepsi birbirinden anlamlı konuşmalar mesaj ve duygu yüklüydü.

TADEF Başkanı Sayın Adalet Turan, Karabağ zaferinin önemine vurgu yaptı. Federasyon olarak Azerbaycan’ın yanında ve hizmetinde olduklarını ifade etti. Karabağ’da bundan sonraki uyum ve inşa sürecinin önemine değindi, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin ebedi olduğundan söz etti.

Diaspora Bakan Yardımcısı Sayın Valeh Hacıyev; Ermenilerin haksız işgaline Azerbaycan’ın 30 yıl sabrettiğini, Azerbaycan’ın meşru müdahale hakkını kullandığını, her geçen gün güçlenen Azerbaycan’ın dünya ve bölge için önemini anlattı. Türk dünyasının birlikte hareket etmesi halinde neleri başarabileceğine, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dirayetli liderliğinin bu zaferin kazanılmasında oynadığı role dikkat çekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Şamil Ayrım, Türk Milleti olarak her daim Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Karabağ zaferinin Türkiye’de bayram havası yarattığını anlattı. Ermenilerin bu olaydan ders çıkarması ve Zengezur koridorunun açmalarının önemine değindi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerini temsilen konuşma yapan bir subay, son derece anlamlı konuşmasını güzel bir vatan şiiri ile bitirdi.

Şehit Albay Raguf Oruçov’un hanımı, Azerbaycan Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Sevinç Alizade’nin yaptığı konuşma salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Vatan, bayrak yolunda şehit olmanın önemini anlattı. Bir şehit ailesi olarak başlarının dik olduğunu, bundan da büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Kerkük Türkmen Cephesi Lideri Erşat Salihi; Türklüğün işgale ve esarete boyun eğmesinin mümkün olmadığını, Kerkük Türklerinin de kendi hak ve menfaatleri için çok ağır bedeller ödemeye devam ettiklerini anlattı.

Gecenin en renkli konuşmalarından birisini Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu yaptı. Karabağ’daki Ermeni işgalinin haksız olduğunu, Azerbaycanlıların topraklarını geri almak için verdikleri mücadelenin her türlü takdirin üstünde olduğunu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başarılı devlet adamlığı vasfıyla bu zaferi iyi yönettiğini, Pakistan’ın tarihin her devrinde olduğu gibi bugün de Türk kardeşlerinin yanında olduğunu söyledi. Sözlerini “Artık bir millet iki devlet değil, bir millet üç devlet demeliyiz” diyerek tamamladı.

Son konuşmacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dı. Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’i, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerini ve halkını tebrik etti. Kıbrıs halkının kalbinin Azerbaycanlılarla birlikte attığını, Türk devletlerinin işbirliğini ve dayanışmasının artarak devam edeceğini bildirdi.

Karabağ zaferinin İstanbul’da böylesine muhteşem bir programla kutlanılmasına vesile olan TADEF Başkanı Sayın Adalet Turan’ı, Başkan Yardımcısı Sayın Parviz Mammazada’yı, Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacızade’yi ve diğer emeği geçenleri tebrik ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER