Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Kamuoyuna duyuru

Cumhuriyet gazetesi yazarı Sn. Mustafa Balbay, 14 Aralık 2021 tarihli yazısında Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Temel Karamollaoğlu ile gerçekleştirdiği sohbetten izlenimlerini okurlarıyla paylaştı.

Yazısında Sn. Karamollaoğlu’nun yüzde 50+1 seçim sistemiyle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Mehmet Uçum ile arasında geçen konuşmaya da yer verdi.

Balbay’ın yazısına göre; Sn. Karamollaoğlu, sohbet sırasında “Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz.” dedi.

Söz konusu yazının ardından Sn. Uçum da bir açıklama yaparak, davetin aslında Saadet Partisi’nden geldiğini ve görüşmenin en fazla 2 saat sürdüğünü söyledi.

Evet, 2017 yılında Sn. Karamollaoğlu ile Sn. Uçum arasında böyle bir toplantı gerçekleşti ve görüşmeyi de ben organize ettim.

Saadet Partisi Genel Başkanı Basın Müşaviri ve Parti GİK Üyesi Sn. Mustafa Yılmaz, Sn. Uçum’un sistemin hazırlayıcılarından olması, benim de kendisi ile tanışmamdan dolayı Genel Başkan’ı bilgilendirmesinin mümkün olup olmayacağını sordu.

Ben de bunun üzerine Sn. Uçum ile görüştüm. O da Saadet Partisi’nden resmi davetin gelmesi halinde, Sayın Cumhurbaşkanından izin aldıktan sonra bu görüşmenin gerçekleşmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Nitekim resmi davet, Parti yetkilileri tarafından yapıldı. Sn. Uçum da ifade ettiği gibi Sn. Cumhurbaşkanımızın izniyle bu görüşmeye katıldı.

Görüşmeye Sn. Uçum, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Ahmet Selim Köroğlu ile birlikte geldi. Genel Başkan Sn. Karamollaoğlu’nun yanında ise Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Yalman, Atik Ağdağ ve Mesut Doğan vardı.

Basın müşaviri Mustafa Yılmaz ve ben de hazır bulunduk. Mehmet Uçum Bey, 54. Hükümet Başbakanı Merhum Erbakan Hocamızın ülkeye büyük hizmetler yaptığı mekânda bulunmanın verdiği onuru ifade ederek sözlerine başladı ve yeni sistem ile ilgili oldukça kapsamlı bir sunum yaptı.

Sn. Uçum’un açıklamasında olduğu gibi, Sn Genel Başkan ve heyeti sorular sordular. Mehmet Bey de cevaplarını verdi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin sonunda Sn. Genel Başkan, Parti ve fikriyat olarak Başkanlık sistemine karşı olmadıklarını, bazı detaylarda farklı kanaatlere sahip olduklarını, ancak henüz karar vermediklerini ve yetkili kurullarda konuyu görüşeceklerini ifade etti.

Biz görüşmeden ayrılmadan Sn. Uçum, görüşmenin özel talep üzerine gerçekleştiğini belirterek, kamuoyuna duyurulmaması yönündeki fikrini beyan etti. Sn. Genel Başkan da böyle olması gerektiğini söyledi.

Ancak görüşmeden hemen sonra başta bir genel başkan yardımcısının ve sonra da Sn. Genel Başkanın birkaç defa bu özel görüşmenin içeriğine ilişkin basına açıklamada bulunması, görüşmenin gerçekleşmesine vesile olan beni derinden üzdü.

Ayrıca oldukça olumlu ve anlayış birliği içerisinde geçen bir toplantının zaman zaman farklı anlatılması da ayrıca üzüntü vesilesi oldu.

Ben de görüşmeye ilişkin gerçek dışı bilgilerin kamuoyunu meşgul etmemesi adına böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Okurlarıma saygıyla duyurulur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER