Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ermenistan’dan “ön koşulsuz normalleşme” ve sınırların açılması çağrısı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilk görüşme öncesinde, “ön koşulsuz normalleşme” ve sınırların açılması çağrısı yaptı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Türkiye ile Ermenistan arasında yeniden başlatılan normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Armenpress’e konuşan Sözcü Hunanyan, Ermenistan’ın “ön koşulsuz normalleşme” çağrısını bir kez daha vurguladı. 

Hunanyan, Ermenistan hükümetinin Türkiye ile diyalog başlatmayı kabul ederek Türkiye’nin ilişkilerin normalleşmesi için şimdiye dek öne sürdüğü koşulları kabul etmiş olduğu” yönündeki tezlere ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri önkoşulsuz bir şekilde normalleştirmeye hazır olduğunu sürekli olarak dile getirmiştir. Bu bağlamda Ermenistan’ın tutumu değişmemiştir. Türk hükümetinin de diyaloğa önkoşulsuz başlama yönündeki yaklaşımı paylaştığı görüşündeyiz.”

“SINIRIN YENİDEN AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Öte yandan Hunanyan, Türkiye’nin sınır kapılarını tek taraflı kapattığını hatırlatarak, Ermenistan’ın bu diyalogdan beklentileri temelde 1990’lardan beri olanla aynıdır. Sürecin sonucunda Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını ve 90’lı yılların başında Türkiye tarafından tek taraflı olarak kapatılan iki ülke arasındaki sınırın yeniden açılmasını bekliyoruz.” diye konuştu. 

Ermenistan sözcüsü bugün Rusya ev sahipliğinde gerçekleşecek ilk toplantıya ilişkin ise, Esasen, bu ilk toplantı bir nezaket toplantısı niteliğinde olacaktır. Tek bir toplantıdan somut sonuçlar beklemek zordur, ancak bu süreci başlatacaktır.” yorumunu yaptı. 

İlgili Haber:  Ermenistan ile normalleşme sürecinde kritik gün: İlk kez yüz yüze geliyorlar