Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Rusya Dışişleri Bakanlığının “Doğu Ermenistan” açıklamasına sert tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Rusya arasında imzalanan müttefiklik anlaşmasına yönelik paylaşımında 1828’de imzalanan anlaşmaya atıfta bulunarak, Nahçıvan ve Karabağ’ı “Doğu Ermenistan” olarak nitelendirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan

Rusya ile Azerbaycan arasında, “Müttefiklik Faaliyetleri Hakkında Beyanname” imzalandı. Beyannameye, resmi temaslar için Moskova’da bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imza attı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı müttefiklik anlaşmasına yönelik paylaşımında 1828’de imzalanan Türkmen Çay anlaşmasına atıf yaparak, Nahçıvan ve Karabağ’ı “Doğu Ermenistan” olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı paylaşıma tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Rusya Dışişleri Bakanlığı’na 1828 Türkmençay Antlaşması’na ilişkin çarpıtılmış bilgileri paylaşılması şaşırtıcı ve talihsiz bir durumdur.

Anlaşmada hiçbir şekilde “Doğu Ermenistan” kelimesine atıfta bulunmadığını ve bu gerçeğin Rusya Dışişleri Bakanlığı Tarihi Belgeler Dairesi tarafından iyi bilinmesi gerektiğini vurgulamak isteriz.

Bu çarpıklığın giderilmesini ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın paylaşımındaki yanlış bilgileri düzeltilmesini bekliyoruz.”

Kaynak: Habertürk