Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Koca’dan “Karslı Asya” paylaşımı: İyileş Asya, Türkiye sana geçmiş olsun diyor

Kars’ta ani gelişen karaciğer yetmezliği tanısı konulan 5 yaşındaki Asya, annesiyle birlikte ambulans uçakla Adana’ya getirilip tedavi altına alındı. Twitter adresinden paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İyileş Asya, Türkiye sana geçmiş olsun diyor” dedi.

Kars'ta ani gelişen karaciğer

Kars’ta yaşayan 5 yaşındaki Asya Daştan’a rahatsızlığı üzerine kaldırıldığı Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde ani gelişen karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Hastane ise küçük kızın hastalığının ilerleyip nakil gerekmesi halinde bu naklin yapılabileceği bir merkezde olması gerektiğini belirterek Sağlık Bakanlığı ile görüştü.

AMBULANS UÇAKLA GETİRİLDİ

Bakanlık ise ambulans uçakla küçük kızın ve annesi Hayriye’nin Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verdi. Ambulans uçakla Daştan ailesi Adana Havalimanı’na geldi. Burada bekleyen ambulansla küçük kız Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

SAĞLIK DURUMU ŞUANDA İYİ

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, küçük kızın sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çetinkünar,Asya’ya tanı konulduktan sonra hastalığının ilerleyip nakil gerekmesi halinde bu naklin yapılabileceği bir merkezde olması gerekti. Kars’tan da bu nedenle Adana’ya geldi. Şuanda tetkikler yapılacak ve bizim gözetimimiz altında olacak. Sağlık durumu şuanda iyi” diye konuştu.

BAKAN KOCA’DAN PAYLAŞIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter adresinden Asya için şu sözleri paylaştı:

KARSLI ASYA KIZIMIZA akut karaciğer yetmezliği tanısı kondu. Uçak ambulansla Adana’ya getirildi. Asya, hastalığının ilerleyip karaciğer nakli ihtiyacı doğmasına karşı Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesinde! İyileş Asya, Türkiye sana geçmiş olsun diyor.