Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Kutfettin Fırat Şan

İman, İslam ve İnsan

Her şeyin temelinde iman yatar. Bunun için en yakın resme bakmak yani İslam’a bakmak doğru tercih olacaktır. Zira İslam dinindeki ilk esas ve mutlak esas Allah’a imandır!

İslam’daki Allah inancı, evvela kişide bir profil çizmeyi amaçlar. Bu profil, Allah’tan korkmak değil, Allah’ı kaybetme korkusudur. Yaşarken inandığı şey için yaşamak, inandığı şey gibi yaşamak, iman ilkesinin en belirgin neticesidir. Söz konusu İslam’daki Allah inancı da iman etmiş kimse için aynı şeyleri arz eder: Kısaca “Dosdoğru Olmayı!”

Deizm’in aksine din, insan yaşamı için temel bir gerekliliktir. Bu gereklilik kişinin iman üzerindeki konsantrasyonunu sağlar. Allah’a iman etmiş bir kişinin Allah’a karşı muhabbetini zinde tutması, bunu bir çeşit sevgi/aşk bağı haline getirmesi bittabi din ile yani İslam ile mümkündür.

Namaz kılınırkenki “Allah için kılmanın” bilinci, bu bilincin de her gün beş defa hazır hale gelmesi, kişinin yani iman etmiş bireyin Allah ile arasındaki bağı ayakta tutar, güçlü kılar.

Allah’a imanın gerekliliği olan namaz ve namaz gibi emirler/ibadetler, kişi için imanın oluşturduğu profillerin yardımcılarıdır. Kişi bu iman vesilesi ile inancının gerektirdiği gibi biri olmaya çaba gösterir, kendisi ve toplum için mutlak anlamda yararlı ve faydalı biri olmaya özen gösterir. Gerçek bir iman ile söz konusu bu profili kazanmak mümkündür. Zira Allah Teala şöyle emreder: “Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol!”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER