Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ankara’da İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü Anma Töreni

İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü, ‎İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, İran İslam Cumhuriyeti Askeri Ataşesi Albay Mahdi Omrani ve Ankara’da mukim yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ile Türk askeri yetkililer, büyükelçiler ve Türkiye’nin siyasi, kültürel ve medya alanlarından çeşitli temsilcilerin yanı sıra Türkiye’deki İranlı kurum yetkililerinin katıldığı törenle 19 Nisan 2022 Salı akşamı Ankara’daki Latanya Hotel’de düzenlendi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordu

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mohammad Farazmand ve Askeri Ataşe Albay Mahdi Omrani birer açılış konuşması yaptı.

Törende İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’ndan 48.000 şehit ve aileleri başta olmak üzere mukaddes savunma savaşındaki şehitler anıldı. İran’ın Ankara Büyükelçisi ve Askeri Ataşe törende yaptıkları konuşmada günün anlam ve önemine değinerek İran İslam Cumhuriyeti ordusunun savunma alanındaki caydırıcı rolüne ve silahlı kuvvetlerin askeri yeteneklerine vurgu yaptılar.

Törende konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Tuğgeneral Hurşit Ağırcan ise İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü’nü tebrik ederek, bölge güvenliğinin sağlanmasında iki ülke arasındaki‎ geniş işbirliğine değindi.

Anma töreninde, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay’dan tümgeneral düzeyinde yetkililer, kara, deniz, hava kuvvetleri komutan yardımcıları, yüksek rütbeli komutanlar ve subaylar, onlarca büyükelçi, üst düzey komutan ve subaylar ve Türkiye’de mukim yabancı ülkelerin çok sayıda askeri ataşesi ve polis irtibat görevlilerinin yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, medya kuruluşlarının temsilcileri ve diğer siyasi, kültürel ve ekonomik şahsiyetler yer aldı.

Törende ayrıca, İran ordusunun sekiz yıllık mukaddes savunma savaşındaki güçlü varlığına değinilerek, silahlı kuvvetlerin başta yeni ileri teknolojiler ve gelişmiş silah türleri olmak üzere çeşitli alanlardaki kabiliyetleri çeşitli gösterilerle sergilendi. Tören sonunda akşam ezanı ile eş zamanlı olarak konuklar iftar yemeğinde ağırlandı.