Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Kutfettin Fırat Şan

Yabancı Dil İslam

Aklınızdaki tüm eksik, yanlış ve uydurma bilgilerin hepsini çıkarıp atın. Yeniden inşa, yeniden İkra ancak ve ancak Kur’an-ı Kerim iledir. O vakit al eline Kur’an’ı ve anlamaya çalış. Varlık sebebini ara, varlığına sebepler arz et. İlla Kur’an ile!

Bizler için sadece bir okuma kitabı değildir Kur’an. Arap dilini hızlı bir şekilde öğrenip ve günün yahut günlerin belirli zamanlarında onu okumamız gereken bir kitap da değildir sadece. Anlaşılmayı arzular Kur’an-ı Kerim. Verdiği mesajın anlaşılmasını, yaşanılmasını arzular. İman etmiş bir kimsenin nasıl bir profile girmesi gerektiğini anlatır, iman etmiş kimseye o şekilde bir profil emreder!

O vakit bunun için açıp mealini okuyacağız. Sık sık mealine başvuracağız, okuma programlarımızın arasına Kur’an-ı Kerim’in mealini de ekleyeceğiz. Ekleyeceğiz ki Kur’an-ı Kerim’i okuduğumuzda yabancı kalmayacağız. Anlayarak okumadığımız sürece ancak ruhumuza işlenmiş olur. Ama bizim, hem aklımıza, hem ruhumuza, hem dünyamıza ve her hücremize işlenecek, işlendiği her yere dirilişi inşa edecek bir okumaya ihtiyacımız var. Zira Kur’an anlaşılmadır her an, yaşanmalıdır her an.

Bu okuma alışkanlığını kazandığımız an Kur’an yabancı dilden ana dile dönüşür bizler için. Ana dilde İslam, ana dilde Kur’an.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER